HFX 9 czy Juicy 5 ?
-
- Kontakt:
HFX 9 czy Juicy 5 ?
Witam. Mam zamiar kupic hampel do tyłu lecz zastanawiam sie nad dwoma i nie wiem co wybrac. HFX9 HD (203mm) czy Avid Juicy 5 (160 mm).
-hayes jest tanszy ale zaś Juicy 5 jest "podobno" lepszy.
Pojawia sie takze inna kwestia, a mianowicie, wole raczej downhill i czy Juicy z tarcza 160mm nie bedzie sie przegrzewał...
Prosze o poradę i konstruktywne wypowiedzi.
Pozdrawiam Marcin.
-hayes jest tanszy ale zaś Juicy 5 jest "podobno" lepszy.
Pojawia sie takze inna kwestia, a mianowicie, wole raczej downhill i czy Juicy z tarcza 160mm nie bedzie sie przegrzewał...
Prosze o poradę i konstruktywne wypowiedzi.
Pozdrawiam Marcin.
http://www.pinkbike.com/photo/860865/
Bierz Juicy ale z 203, wydaj juz te 5 dych więcej, takie najciężej dostać (albo tylko ja miałem taki motyw + adapter pm) ale wiadomo hamuja najlepiej. A tak wogóle tym co jeszcze nie zakupili to polecałbym raczej Juicy 7, ale że juz się wpędziłem w 5 to i na tył kupie 5. 7 jakaś taka pełniejsza się wydaje :>
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mmorswin krk to niewiem jakiej masz dlugosci zjazdy i do tego twoj rower ten co masz na pinkbike nie wyglada na ciezki ja mam RM7 i Shiva i mam na tyle avida BB5 z tarcza 160 i jeszcze nie widzialem zeby byla "fioletowa" heheh i nie zagotowal mi sie jeszcze ani razu mieszkam w gorach i bywaly zjazdy 1h.MarianCobret biesz avida i nie pekaj ,mi sie mechanicznego nie udalo zagotowac a mysle ze hydraulika tez nie powinno sie udac.pozdrawiam
HardCore Nie Disco!!
WadzioDH po nagrzaniu tez zaczyna mieknac.. duzo osob tak ma ze na poczatku klamka lapie na gorze:D a jak dojezzdzaja na sam dol lubi juz tez dolazic do kiery ;).
A bralbym avida.. duzo mniej awaryjny i duzo lepiej hamujacy, a wracajac do nagrzewania;P to ja zjaralem na fioletowo BB5:) wiec nie mowicie ze sie nie da:P
A bralbym avida.. duzo mniej awaryjny i duzo lepiej hamujacy, a wracajac do nagrzewania;P to ja zjaralem na fioletowo BB5:) wiec nie mowicie ze sie nie da:P