Szablon do malowania ala dartmoor 4X

SeraaX
moderator
Kontakt:

Szablon do malowania ala dartmoor 4X

Post autor: SeraaX »

Bardzo spodobało mi się malowanie nowej ramki dartmoora
http://velo.com.pl/www/img/dartmoor/big/321_1_big.jpg

I tak pomyślałem że ramka fr2 świetnie by wyglądała z przodem przemalowanym na czarno w ten sposób.

Tylko właśnie... skąd wsiąść taki dekor ?
sam na pewno folii sobie nie wytnę, chodzi mi o wzór tego typu w postaci obrazka, albo najlepiej jakiś sklep z szablonami do malowania (o ile takowy istnieje)

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc ;)
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

wziąć, nie wziąŚć !
z nikad nie wezmiesz. jedynie mozesz u lakiuernika cos takiego zrobic, ale to moze troche kosztowac.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
SeraaX
moderator
Kontakt:

lepiej :D
nie wziąść a "wsiąść" nawet, wyraz poprawny heheh
no jasne wziąć ;) szybka korekcja błędów po literówce, nawet sie nie obczaiłem na co mi poprawiło :)
U lakiernika (samochodowego) nie spodziewam się takich wzorów.
Chciałem ramę okleić i albo pomalować w zakładzie albo samemu.
Tylko z wzorem gorzej.
Wujek gugl nie znajduje nic podobnego do tego dartmoora. Jakieś wzory gdzieniegdzie są ale takiego czy podobnego nie mogę znaleźć
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

to zacznij przegladac stronki z tatuazami. z dziedziny tribal powinienes duzo takich znalesc. jesli bedziesz chcial to sobie taki zrobisz. ja poszedlbym z tym na ploter, bo wycinac tak skomplikowane wzory to arcytrudne zadanie.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
marian2005
Kontakt:

Post autor: marian2005 »

prawda. Na ploter, oni dokładnie Ci wytną. Naklejasz, pryskasz sprayem, odklejasz, pryskasz bezbarwnym (żeby od paznokcia nie zeszło) i masz. Wzory? Obejrzyj rzeczy typu tuning samochodów i motocyklów. Albo zleć to plastykowi. Stówę weźmie (albo więcej:-) ale będziesz miał coś niepowtarzalnego:-)
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

u artystów, malujących aerografem czy areografem :P Tylko, że to może troche money kosztować...
SeraaX
moderator
Kontakt:

ThoRx przeglądałem wzorki na razie nic nadającego się nie znajduję.
No i oczywiście było by to ploterem na folii (a wcześniej na grafikę wektorową aby było równiutkie np w Visio)
Johnyknie będzie to aerograf, bo by kosztowało to w ch...
mam już jeden pomysł:
teledysk Sistars - Inspirations
http://www.youtube.com/watch?v=aY0yrW-vtBs
dokładnie to co mi potrzebne przewija się pod końcem.
Wezmę to w wyższej jakości, potem printscreen i do visio (i kilka dni kształtowania na tym linii :])
maul502
Kontakt:

Post autor: maul502 »

pojedź do mieszalni i dorób sobie kolory i wytnij z foli wzór i idź do lakiernika lub sam pomaluj jak byś był z okolic warszawy to bym ci polecił dobrą mieszalnie
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

i nie zapomnij sie pocwalic wynikami ;]
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
grzegorz88
Kontakt:

Post autor: grzegorz88 »

Uwazam ze powinienes sie zając tym sam. Po pierwsze satysfakcja , po drugie nowe doswiadczenai.

Z folii wcale nie jest trudna wyciąć takich rzeczy. Kup browar, przysiądź, narysuj co chcesz i wytnij po częsci nozyczkami , po częsci ostrym , cienkim nozykiem. Zrobilem sobie juz w ten sposob kiedyś fajną nalepkę.

Jeszcze jedno. Jesli juz dojdzie do tego ze pomalujesz ramę sprejem z wykorzystaniem tej folii , to przy jej odrywaniu uwazaj bo ta nowa farba lubi sie odrywać na krawędziach wraz z twoim szablonem.
Mimo wszystko wychodzą ciekawe efekty - kolega zrobił sobie w ten sposob oryginalne napisy na ramie :D

Powodzenia
E.F.R. Elbląg
Street
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

powiem Ci jak to jest zrobione na tej ramie (dartmoor 4x)... Rama jest pomalowana najsamprzód cała na biało, potem od połowy do tyłu na czarno, granica między kolorami jest ostra, a dopiero potem do granicy na białej farbie jest naklejana kalkomania (wyraźnie widać zgrubienie) i całość jest pomalowana bezbarwnym...
uprzedzam pytanie: kalkomania to taka bardzo cienka i delikatna naklejka, nie wiem z czego ta akurat jest zrobiona, może jaki winyl albo co..

a samemu najłatwiej takie coś zrobić wycinając z folii samoprzylepnej wzór, a raczej negatyw wzoru, i pomalowanie, po wyschnięciu farby delikatnie odklejasz folię i powinno być git, tylko że tak jak wcześniej ktoś napisał najlepiej jeszcze potem dać do lakiernika samochodowego żeby walnął na całości parę warstw bezbarwnego... trzeba tylko pamiętać żeby zabezpieczyć gwinty, zwłaszcza w mufie przed farbą, bo potem mogą być klocki...

pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
SeraaX
moderator
Kontakt:

prosty to ciekawe z tą kalkomanią :) w
Sam nie mam gdzie jej obejrzeć na żywo.
W sumie tak było by najłatwiej i najprościej w fabryce.
A do lakiernika nie będę dawał, samochód sam już malowałem, to ramę też spokojnie pomaluje ;)
Wzór zrobi mi dziewczyna, studiuje fotografikę to da radę w PS :D
i albo będzie wycinane ręcznie, albo jak wyjdzie za bardzo skomplikowany wzorek- ploter.
Pomyślałem też o tym żeby i tył przemalować przy okazji (pomarańcz ala Zumbi :D )ale nie jestem pewien. Przód na pewno czarny.
g00fy
Kontakt:

Post autor: g00fy »

Coz, to nie jest wcale taki problem. Znajdz jakiegos znajomego ktory ma reke do takich rzeczy. Wyrysowuje wzor na folii, chyba ze masz taka specjalna tasme do wyklejania wzorow. Wtedy znajdujesz sobie wzor (wpsiz tribal w google) i dajesz mu do wyklejenia. Jesli chcesz to robic sam, to polecam lakier Montana Gold (najlepiej trzyma sie metalu).
I - jesli juz sie boisz ze zerwiesz stary lakier - odrywaj tasme/folie wzdluz malowania lub od strony na ktorej kladles nowy kolor. Powodzenia ;]
SeraaX
moderator
Kontakt:

g00fy "wpsiz tribal w google"
jakby to było taki proste to już dawno miałbym ten wzór :]
to nie jest zwykły tribal,tak się tego nie znajdzie, jak kogoś to interesuje, to jako można znaleźć cokolwiek jako wzór, szablon, dekor, ewentualnie tribal hawajski. Cos niby mam np bardzo fajne brushe do PS. Będzie czas to zacznie sie praca nad wzorkiem :)
A farby Montana mi sie nie podobają, kiedyś były ok, teraz to farbki do graffiti. raczej wezmę coś z mieszalni i pomaluje pisoletem :)
ODPOWIEDZ