Rozwalona klamka HAYES SOLE

hoss_rider_k
Kontakt:

Rozwalona klamka HAYES SOLE

Post autor: hoss_rider_k »

Witam. Przy wywrotce wyrwało mi klamkę przedniego hamulca wraz z tłoczkiem zakończonym kulką. Na siłę nie da rady wepchnąć (w 3 serwisach próbowali). Podobno jedyne rozwiązanie to rozebranie tej lub kupno nowej klamki. Obie opcje łączyłyby się z trochę za dużymi jak na mnie wydatkami. Jeśli ktoś miał podobny problem, lub wie jak go rozwiązać, proszę o pomoc. Pozdrawiam!
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

nie jestem pewny czy w ktorym miejscu lezy problem ale z tego co zrozumialem wyrwalo ci popychacz tloczka przez podkladke. musisz wykrecic dzwignie (tak bedzie wygodniej) i wykrecic popychacz (ta czesc zakonczona kulka) nastepnie szczypcami do segerow zdjac pierscien zabezpieczajacy, wyjac podkladke ktora jest pod pierscieniem i przelozyc popychacz przez te podkladke nastepnie zlozyc do kupy ;) mam nadzieje ze pomoglem :)
hoss_rider_k
Kontakt:

muras odetchnalem przynajmniej ze da sie to jakos zrobic.. tak, wyrwalo popychacz (dokładnie ta kulke co jest na jego koncu). mam jeszcze tylko dwa pytania: czy taka akcja nie skonczy sie zapowietrzeniem hamulców czy wycieknieciem plynu hamulcowego? a jeśli nie, to skąd wezme te szczypce do segerow? czekam na ratunek ;)
No Pain, No Game
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

szczypce dostaniesz w kazdym sklepie z narzedziami, a co do pierwszego pytania to... moze sie skonczyc zapowietrzeniem i wylaniem plynu ale nie powinno. dla pewnosci rob wszystko z rozwaga i staraj sie przytrzymywac tloczek podczas calej operacji albo daj komus do przytrzymania bo moze byc potrzeba wiecej niz dwoch rak ;)
hoss_rider_k
Kontakt:

tak z ciekawości spytam: skad wiesz jak to zrobic?
No Pain, No Game
Medu
Kontakt:

Post autor: Medu »

Jak sie ma hydraulika to takie rzeczy sie wie ;)
HuGOn
Kontakt:

Post autor: HuGOn »

trzeba bylo jeszcze mocniej klamke przykrecic
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

to sie na sagerze trzyma, wyjmij sagera to sie wsadzi.
hoss_rider_k
Kontakt:

siedziala mocno, ale wyglebilem jeszcze mocniej. jak wyjac tego sagera? i czy przy tym nie zapowietrza sie hamulce, czy plyn nie wycieknie..?
No Pain, No Game
ODPOWIEDZ