Rozmiar Giro MM2

wd40
Kontakt:

Rozmiar Giro MM2

Post autor: wd40 »

Prawdopodobnie bede mial mozliwosc sciagniecia ze stanow Giro Mad Max 2. Jedyny problem to nie wiem jaki brac rozmiar. Czy ktos kto posiada taki kask moglby mi pomoc podajac rozmiar kasku i rozmiar "glowy" albo inaczej, gdzie zmierzyc obwod? We Wroclawiu raczej nie bede mial szansy przymierzyc a tak w ogole to nie mam ochoty placic 750zl, za cos co za oceanem kosztuje 100$. Czy ktos mi pomoze?
crazy_martin
Kontakt:

Post autor: crazy_martin »

Oj cieniutko z tym będzie... Osobiąście nie polecam kupna kasku bez uprzedniego przymierzenia, dopasowania itp. A co do mierzenia obwodu głowy itp. to bym się ty za bardzo nie sugerował ponieważ różne firmy - różne kaski. Jedne są bardziej obłe, drugie pociągłe("szczupłe"), trzecie jeszcze inne.

PS. Nie szkoda ci kasy na kask za prawie 400zł???? (Twoja decyzja ale osobiście szkoda mi by było jakbym gzieś zap...... w tym kasku).
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

wd40 rozmiary to:
S (51-55 cm)
M (55-59cm)
L (59-63cm)
Obwód mierzony ponad uszami i przez środek czoła nad brwiami. Kask powinien być nieco ciasny (tzn. dopasowany) gdyż potem układa się do kształtu głowy bikera.

crazy-martin u nas (w Polsce) te kaski kosztują w oficjalnej cenie ok. 750zł.
Pytasz po co? Chyba jesteś tu nowy? Kaski FF cenowo zaczynają się od ok. 350-400zł. Do ostrej jazdy nie polecam braku kasku albo zwykłego do XC za 50 zł (a la Telepizza).
KorreS
Kontakt:

...aha... rozmiary L nie są już chyba produkowane. Pozostają S i M. Jak ktoś ma łeb jak wiadro, to może nie dopasować. ;)
wd40
Kontakt:

Wiem po ca sa kaski ff i wlasnie chce dla tego wlasnie Giro. Mam okazje sprowadzic, wiec wole zaoszczedzic i miec to samo. Z reszta jak szukalem we wrocku tych kaskow to nigdzie nie bylo.
KorreS
Kontakt:

wd40 mało gdzie są z uwagi na ich cenę. Jak sklep kupi takie 2szt. to ma na cały rok zamrożoną kasę więc wolą powiedzieć że mają ale na zamówienie.

Po co są kaski FF pisałem do martina który zadał pytanie "po co taki kask" a nie do Ciebie. Domyślam się, że skoro chcesz go kupić to nie po to żeby ładnie wyglądał na półce i się kurzył. ;)
wd40
Kontakt:

aha spoko. Dzieki za pomoc, a co do sklepow to domyslam sie, ze nikt tego nie sprowadzi bo pozniej bedzie to sezonowane, ale liczylem na szczescie, ze bede mogl przymierzyc.
ODPOWIEDZ