Witam wszystkich forumowiczów.
W czwartek 7 czerwca koło 19 spotkałem się z dziewczyną w parku, jako że mieszkam spory kawałek od katowickiego parku kościuszki postanowiłem dojechać na rowerze. Spotkaliśmy się, usiedliśmy na ławeczce ale mniejsza z tym. Kawałek po 21 podeszła trójka dresów, którzy uznali, że mam do nich jakiś problem(tak to sie z reguły zaczyna...). Na oko 18-20 lat niezbyt pakerni, ale że ich trzech na mnie jednego - nieuczciwa walka, tymbardziej że nie było już jak wiać. Nagle jeden zaczoł mnie okładać, jako że siedziałem na oparciu momentalnie poleciałem do tyłu. Dwójka jego towarzyszy natomiast zwędziła rower. Zanim zdązyłem się podnieść tamci juz uciekali w strone kopalni wujek, pełno tam takiego pomiotu łazi. Próbowałem ich z dwójką napotkanych ludzi zwabionych krzykami dogonić ale nie było szans. Policja zjawiła się po 10 minutach, oczywiście standart pojeździliśmy troche po Brynowie, zahazyliśmy o Ligotę i nic, no ale czego sie miałem spodziewać, że będą stali na widoku i sie cieszyli nowym nabytkiem?
Opis roweru:
Marka : Kelly's
Typ : Oxygen (rocznik 2006)
Nr. seryjny : 05335843
Cechy charakterystyczne : z prawej strony za pedałem na ramie są półkoliste zarysowania, ze 3-4 , widocznie ktoś w serwisie gratis oznakował mi rower odkręcając korbę. Żadna część nie była wymieniana, wszystko standart.
Rower wygląda tak :
http://img.photobucket.com/albums/v705/ ... 6_2059.jpg
Zwracam się do Was o pomoc, jeśli ktokolwiek słyszałby o tym rowerze do upchnięcia w Katowicach bądź innym mieście sąsiadującym to prosiłbym o kontakt.
Dziękuję i pozdrawiam
Skradziony Kelly's Oxygen 2006 Katowice
-
- Kontakt:
hej. Rower dość standartowy, ale jeśli spotkam podobny, to zwrócę uwagę na te półkoliste ślady w okolicach korby. Szkoda, generalnie to dużo tutaj w tym dziale topiców się pojawia;/ ostatnio bardzo często...:( niemniej jednak, będę się bacznie rozglądał.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
-
- Kontakt:
No właśnie i tu jest problem. Są one zasłonięte rozpinaną osłoną dołąnczaną standartowo do tych rowerów, aczkolwiek nie leży tuż za pedałem tylko przy tylnej przerzutce tak aby nie waliła w rame przy wybojach, więc jest szansa że da sie to skumać. Innych rzeczy charakterystycznych nie było a w każdym razie nie takich, które dałoby się zobaczyć bez problemu. Kontakt jakby co :
Kom : 603 414 629
GG : 4109795 (zawsze niewidoczny)
Tlen : slayer_viper@tlen.pl
Pzdr
Kom : 603 414 629
GG : 4109795 (zawsze niewidoczny)
Tlen : slayer_viper@tlen.pl
Pzdr