mam draga i kurde wiecznie mam problem z wypadajacym tylnim kolem z ramy!!!!klopoty zeby przykrecic mocno kolo poniewaz wysowa sie z hakow bleee!!czy tez sie spotkaliscie z czyms takim w Waszych ramkach???
mam os piasty na nakretki i tak mocno skrecalem ze gwint na nakretce poszedl a nakretki byly dobre nie jakies szity za 3 zl..haki tez mam dobre,nie wyrobione..w kazdym razie widze ze mam chyba jakas felerna rama eehh trza inna kupic.pozdrawiam
nie umiesz przykrcic kola:D kumplowi w konie wypadlo raz bo zle przykrecil... 2 z draga tez wypadlo bo zle przykrecil... wymien nakretki na dobrze naciete albo daj dobra ponacinana podkladke:)
mikimi22 mi sie nie zdazalo w dragu na pionowych hakach przesuwania koła. Teraz mam destroyera z poziomymi hakami to mi sie czasem przesuwa jak nawet jest mocno skrecone . ostatnio mi sie wykrzywilo aż w bok przy niedokręconej 1-8, więc mysle ze masz poprostu wyrobione haki albo coś zle zmontowałes . najlepiej daj fotke jak to wyglada :D
miałem to samo w sign ds. przy starym kole (piasta na srubki). Wypadało jak nie dokrecałem 1-8 az wyrobiło ok 1-2 mm wrzeru. Gdy załozyłem nowe koło problem sie powtarzał ale wymysliłem ze podslifuje haki i załoze duze podkładki które zamocowałem do ramy i teraz wszystko jest ok:) jak cos to pisz na 8136726 to ci foty wysle i napisze dokładniej
a i jeszcze jedno, były takie tematy jeden nawet sam załozyłem, poszukaj a dowiesz sie wiecej
A ja mam inne pytanko,nie chce zakladac nowego tematu. Jaka moze byc przyczyna, ze koło w dragu krzywo siedzi? Ośka w piascie jest prosta.. Nie widze innej opcji jak naciagnac szprychy z jednej strony zeby wyprostować..
dla mnie drag to kijowa rama.. lamie sie peka wygina.. do dupy wywal ten zlom:P jak zrobisz juz kolo to zlapiesz loozy na sterach.. jak zrobisz stery to Ci peknie.. prosta pilka^^ na smietnik
gratuluje ci rozumu... a raczej tego ze go nie posiadasz
przestan pier.dolic glupoty bo lapanie luzow na sterach to nie wina ramy a zbyt slabego przykrecenia mostka albo rozwalenia sterow...
a co do wypadajacego kola to juz wyzej pisalem... jak sie urodziles sierota to sierota bedziesz juz zawsze... i nie bedziesz umial prostej rzeczy zrobic:)
i nie wiem jakie znaczenie przy wypadaniu kola z pionowych hakow ma rama... n/c