Witam wszystkich serdecznie.
Od jakiegos czasu mam amortyzator all mountain 2 z 2006 r. http://gregorio.pl/index.php?products=p ... rod_id=142
Mam jednak troche watpliwosci, kilka osobo mowilo mi ze dla lekkiej osoby (65kg) jest to dobry amortyzaotr do skokow i do zjazdow. Mowie o lekkim DH/FR nie jezdze w gorach bo nie mam mozliwosci, ale chodzi o jazde po puszcy jakies dropy etc. Niedawno dowiedzialem sie, ze jest to amortyzator do XC i ze nie nadaje sie do zjazdow w lesie i mam lekki dylemat. Prosze o porady i wypowiedzenie sie w jakich warunkach poradzi sobie amortyzator.
No z takim skokiem to pewno zawodniczy amor do XC:P W górach na zjeździe sobie poradzi, więc się nie przejmuj i go używaj:) Mój stary Pilot SL co miał 80mm radził sobie dzielnie w Szczyrku a Ty masz 130/150 ;) All Mountain kojarzy mi się z Enduro ale na pewno nie z XC:)
Ja po zakupie domaina dostałem ładną instrukcję w języku polskim i czytam, że amortyzatory Rock Shox nie są przeznaczone do skakania:P Czyli Agryle jest pewnie do XC a boxxer na szose:P