przerzutka tylna
przerzutka tylna
zwracam się do was z zapytaniem jaką przerzutkę kupić na tył bo rozwaliłem już trzecią w tym roku. Ostatnio jeździłem na sorze i manetce LX i nie wiem czy nie kupić teraz XT, zastanawiam się także czy nie wymienić wszystkiego na srama X-9, doradźcie, mogą być nówki i używki.
Miałem tiagre z manetką xt 2003 i było nawet spoko,na 9-cio rzędowej kasecie. Teraz mam tiagre z manetą deore i jest zajebiście. Bez obsługowy napęd. Chodzi ładnie płynnie. Przerzutka nie łapie luzów, cała jest z metalu, pogniesz ją to wyprostujesz no problem. Manetka fajna,bo ma krótsze biegi niz xt ,ale za to trochę więcej waży,ale to Ci chyba nie robi:) Sram jest dobry,ale przerzutki srama nie wytrzymują z czasem obciążeń i lubią pękać.
pozdro!
pozdro!
-
- Kontakt:
na luzie ustawiasz dolną i górną granicę przerzutki za pomocą znajdujących się w niej śrubek, a potem wrzucasz łańcuch na drugi bieg, manetkę na pierwszy i przykręcasz lekko naciągniętą linkę, po zakręceniu kołem powinien wskoczyć pierwszy bieg, jeśli nie, zluzuj trochę linkę, jak wskoczy i nie będzie chciał wskoczyć drugi przy naciągniętej lince użyj pokręteł przy manetce albo przerzutce.
Nie wymieniał bym na twoim miejscu na dłuższy wózek. Większe siły działają na napęd, hak przerzutki. Najlepiej kup Tiagrę, a jeśli zależy Ci na lepszej to xt albo xtr z krótkim wózkiem, chyba że masz z przodu więcej niż jeden bieg, wtedy na dwa średni a na trzy długi wózek.
Nie wymieniał bym na twoim miejscu na dłuższy wózek. Większe siły działają na napęd, hak przerzutki. Najlepiej kup Tiagrę, a jeśli zależy Ci na lepszej to xt albo xtr z krótkim wózkiem, chyba że masz z przodu więcej niż jeden bieg, wtedy na dwa średni a na trzy długi wózek.
Dzięki temu że przerzutka shimano cała lata mniejsze siły działają na hak...3,143k4r2 pisze:http://youtube.com/watch?v=AZQf1bduGYs
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297