No wlasnie co myslicie zeby wlozyc do Bopa stonebreakera Marzocchi Z150 FR 150 mm skoku czy rama wytrzyma 3 m dropy kickery dosc duze, z takim amorkiem, obcenie smigam na dj3 100 mm skoku i jest spoko wale wszystko po kolei i jest ok. Pozdro
siema:) wiesz co powiem ci ze jak na stonebreakera to moze byc roznie 150 skoku to juz nie zabawka z setką poradził sobie bez borblemu ale 150 to sporo co do wytrzymałosci bopa to mam mieszane uczucia bo kolega na moich oczach połamał iguane z manitou stance urwała sie włąsnie przy głowce;/ wiec... nie recze ze wytrzyma 3 m dropy ale napewno cos tam posmigasz:P pozatym zgadzma sie z przedmowca nawet najlepsza rama nie da ci 100% pewności pozdrawiam
wiesz co?? ja mam co prawda dz 002 i drop offa IV ze skokiem 150 i spokojnie daje rade. tonebreakerniby mocniejszy więc chyba nie ma co się zastanawiać. Różne rzeczy wyczyniam, były skoki z 6m, skoki na płask z 1,5m i nic się z nim nie dzieje, tylko kółka nie wytrzymywały:)
hehehehe niestety się mylisz, są 3 wersje, jedna to jaszczur, moja błyskawica, a trzecia to pirania, ogólnie to ostatnio więcej jeżdżę w streecie i zastanawiam się czy nie zmienić na jakąś 100, ale jak chcesz do fr to bierz, amorki ładnie wyłapują nierówności i ładnie spisują się na dropach:)zresztą skocz sobie z 6m to sam zobaczysz
tomek059 pisze:hehehehe niestety się mylisz, są 3 wersje, jedna to jaszczur, moja błyskawica, a trzecia to pirania, ogólnie to ostatnio więcej jeżdżę w streecie i zastanawiam się czy nie zmienić na jakąś 100, ale jak chcesz do fr to bierz, amorki ładnie wyłapują nierówności i ładnie spisują się na dropach:)
A tak w ogóle wie ktoś dlaczego z większym amorem to trudniej dla ramy bo ja tak tylko słyszałem ze jak juz większy amorek się włoży to juz moze byc problem. Ja teraz posiadam dj3 100 mm i amorek jest twardy jak cholera i mysle ze na zjadach przy większej trzepocce rama dostaje w kość a przy np. 'miękkim' Z150 rama będzie mniej narażona na wstrząsy i wytrzyma więcej niż przy dj3. Jak pierdziele głupoty to sory. pzdrower
http://www.pinkbike.com/photo/1416371/- ja + rower