HFX 9, DT Fr6,1d- 2 pytania 1 topic
-
- Kontakt:
HFX 9, DT Fr6,1d- 2 pytania 1 topic
No to mam 2 pytanka.
1.Czy Hayes HFX 9 160 mm nadałby sie na przód do DH?
2.Ma ktoś obrecze DT Swiss Fr 6,1d? Jak one sie spisuja? Dlaczego wersja czerwona na 32 otwory jest o 50 złotych tańsza niz wersja czarna?
Nie czepiać sie, ze pytan jest wiecej niż 2. :P
1.Czy Hayes HFX 9 160 mm nadałby sie na przód do DH?
2.Ma ktoś obrecze DT Swiss Fr 6,1d? Jak one sie spisuja? Dlaczego wersja czerwona na 32 otwory jest o 50 złotych tańsza niz wersja czarna?
Nie czepiać sie, ze pytan jest wiecej niż 2. :P
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Slope na nasze rodzime trasy od biedy tak. Chociaż ja wolalbym w coś pewniejszego zainwestować kase. Bo jednak Hayes zapracował sobie na swoją złą renome.
Co do dt fr 6.1. Odradzam ci te obręcze. Mało wytrzymałe to raz. Dwa zdarzył mi sie na nich dziwny wypadek. 1 dnia po zalożeniu opony(tak na pewno dobrze zalozona). Gdzies tak po 4 godzinach jazdy na wybiciu z hopy spadła mi opona z obreczy(dzieki boże za no flata
)
Co do dt fr 6.1. Odradzam ci te obręcze. Mało wytrzymałe to raz. Dwa zdarzył mi sie na nich dziwny wypadek. 1 dnia po zalożeniu opony(tak na pewno dobrze zalozona). Gdzies tak po 4 godzinach jazdy na wybiciu z hopy spadła mi opona z obreczy(dzieki boże za no flata

-
- Kontakt:
Spaced pisze:
Spanki w dh?
Lepiej isc w tubeless i brac ex 829
A czemu miały by sie nie nadawać ??
Wg. mnie nadają się bardzo !
Tubeless nie jest dobry rowiazaniem, jesli nie rzygasz kasą to kupujesz jakieś tańsze opony które są ciężkie bardzo. W efekcie dochodzi do tego samego.
A Mavic ... te obręcze sa z plejdoliny ... strasznie to liche niestety. Pekają przy kadżym nyplu. Szkoda że powyrzucałem wszystkie które miałem na serwisie bo bym fotki porobił.
Podobnie z tymi 6.1 .. miałem ich z 5 do kolekcji ....
A co do Shimano... Ja mam Deore LX i sie nie grzeją... są tańsze w eksploatacji i hamują lepiej od hejsów...w dodatku są mniej awaryjne.
Wielu znajomych się poprzesiadało na Hone'y, Saint'y, LXy, Deory ... i nikt nie chce już hejsów ...
-
- Kontakt:
Za jakiś tydzeń kupuje piaste na tył bo kasa bedzie a potem chamulce wiec z tąd to pytanie. Do wiosny chce juz kupić nowe hample w zakresie cenowym do 250-300 zł. Chłopacy w kalwarii chwalą 525 bo sa zadowoleni. Obawam sie o duro z tarczą 203 mm wolałbym raczej 185 mm bo przynajmniej jeszcze na duraczu pojeżdże. O to mi chodzi.
Hample rozważam: MX2, 525/535, BB5, HFX9 (jeśli wyrwe tanio), Octane One (ale to chyba tani shit)
Obrecze: S-Type (mój faworyt) Albo Mavic EX 721 albo EX 325 Disc??
Hample rozważam: MX2, 525/535, BB5, HFX9 (jeśli wyrwe tanio), Octane One (ale to chyba tani shit)
Obrecze: S-Type (mój faworyt) Albo Mavic EX 721 albo EX 325 Disc??
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
ACextreme Które nowe XT masz na mysli? Ja dodam od siebie że M535, LX, XT, Saint, Hone z tego samego roku hamuja identycznie. DLaczego? Brak różnic w budowie samego układu. Te same klamki, tłoczki... Saint XT różnią się od siebie kolorem a od reszty tym że zacisk jest monolitem a klamki maja dodatkowe uszczelnienie :P Różnice w sile zależą od klocków.
525 ma większa siłe od nowych Shimano ale... Znacznie bardziej sie grzeje. W nowych Shimano w tłoczkach siedzą izolatory które swietnie sie spisują.
Hayes... Nigdy nie lubiałem tych hamulców. Praca zwykła, modulacja jako taka,wygląd gówna...
Obręcze... Ja polece jakiegos Dartmoore'a
Raiderr/Forrtress.
525 ma większa siłe od nowych Shimano ale... Znacznie bardziej sie grzeje. W nowych Shimano w tłoczkach siedzą izolatory które swietnie sie spisują.
Hayes... Nigdy nie lubiałem tych hamulców. Praca zwykła, modulacja jako taka,wygląd gówna...
Obręcze... Ja polece jakiegos Dartmoore'a

http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
-
- Kontakt: