Kośc niechce sie zrastać ;/ Jakies porady...
-
- Kontakt:
Kośc niechce sie zrastać ;/ Jakies porady...
Witam wszystkich :) Zaraz na poczatku wakacji 2 lipca złamałałem sobie reke w wolskim.Idealnie zaczołem wakacje :P Wsadzili mi rekę w gips na 2 miesiace.Po 1 miesiacu zrobiłem RTG i widac ze kosc niezrosnieta brekuje troszke;/ MIesiac potem zrobiłem znowu zdj i ide do lekarza i wziołem 2 zdjecia :) Przez przypadek dałem mu fote rtg po miesiacu a ten mówi" o ładnie widac ze sie zrasta" a ja patrze i mówie "o to nie ten rgt" i dąłem mu ten co po 2 miechach zrobiłem hahaha :D I na zdj nie było widac zadnej roznicy z przed miesiaca ;/ NIedobrze.3 tygodnie temu sciagnoł mi gips i nosiłem reke na temblaku ale nie mogłem nia ruszac wogule.Wczoraj byłem u lekarza i kazał mi chodzic bez temblaka i ruszac powolireka ale bym pompek nie robił :P Zdj RTG zrobiłem tez wczoraj i tak średnio ta reka wyglada widac ze brakuje jeszcze troch i szczelina mała jest.Wpieprzałem galaretki ale jak widac nic to nie dało ;/ Zapisałem sie na leczenie laserem.Podobno szybcij sie kosc zrasta.Chce jak najszybciej na bika wsiasc dlatego mam pytanie do Was czy mieliscie cos podobnego kiedys i czy sa jakies sposoby by reka szybciej sie zrosła....??/
P.S. Jak ktos ma pisac "poszukaj se w necie o kosciach" albo cos to za takie dcos dzieki.Prosze o odpowiedzi.
P.S. Jak ktos ma pisac "poszukaj se w necie o kosciach" albo cos to za takie dcos dzieki.Prosze o odpowiedzi.
-
- Kontakt:
No za 6 miesiety co napewno bede jezdził ale szkoda ze nieda sie tego przyspieszyc
No wiem ze sie szybko niezrastaja ale mi pekła z 10 cm od nadgarstka i to ta mniejsza kosc wiec 3 miesiace i jeszcze sie nie zrosła troszke długo ;/
Bombell Danonki i jogurty czasem jem :p Pytałem sie lekarza 2 razy !!! i mam niezazywac zadnych tabletek.Nic mi niepowiedział a pytałem sie co mam zazywac by sie zrosiła szybciej.Dziwne ze tak powiedział

Bombell Danonki i jogurty czasem jem :p Pytałem sie lekarza 2 razy !!! i mam niezazywac zadnych tabletek.Nic mi niepowiedział a pytałem sie co mam zazywac by sie zrosiła szybciej.Dziwne ze tak powiedział
http://studioporzadku.pl/
Czyszczenie-dywanow-krakow/Czyszczenie wykładzin Kraków
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
z tego co ja wiem jak ma sie ubytek kosci to on chyba zapelnia sie jakas masa kostna ktora potem staje sie koscia... ale nie jestem tego pewien... wkazdym razie jak ja zlamalem reke to tez nie moglem ruszac rekapo tym jak mi z gipsu wyjeli... generalnie reke skladali mi trzy razy bo dwa razy lekarz zle zlozyl i z ojcem stwierdzilismy ze walimy taki interes i po znajomosciach mialem skladana reke... Dla samego zrosniecia sie reki to wedlug mnie duzo nabialu i wapnioa jesc a potem dla rehabilitacji zaczac od sciskania gabki, odkrecania butelek (to nie takie latwe jak mialo sie reke unieruchomiona:P)
kazali mi jeszcze reke moczyc w slonej wodzie, i nacierac ja oliwka... a potem zapisac sie na basen kiedy juz moglem t\roche reka ruszac.
ale z rowerem dalem sobie spokoj przynajmniej ze skakaniem na 6-7 miesiecy...
jeszcze dochodzi fakt ze slad po zlamaniu pozostaje dlugoi jest widoczny na zdjeciachale mowisz o duzym ubytku?
kazali mi jeszcze reke moczyc w slonej wodzie, i nacierac ja oliwka... a potem zapisac sie na basen kiedy juz moglem t\roche reka ruszac.
ale z rowerem dalem sobie spokoj przynajmniej ze skakaniem na 6-7 miesiecy...
jeszcze dochodzi fakt ze slad po zlamaniu pozostaje dlugoi jest widoczny na zdjeciachale mowisz o duzym ubytku?
PAU:)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
-
- Kontakt:
O kurde... To nie za fajnie iales z tym składaiem reki :P Ale Ty miałem z przemieszczeniem reke pewnie co ?/ A ja nie ja mieąłem złamania zwykłe najnormlaniejsze i cos dlugo mi sie zrasta nie wiem czemu.Na reke nie udpadlem ani nic.A ta masa kostna to "okostna" tak lekarz powiedział.Taka mała dodtakowa chrzastka co kosc wzmacnia.Mam cos takiego ale małe i całe szczescie wewnatrz wiec na rece niebedzie nic widac
No ubytek niejest jakis duzy ale widac ze od 100 to brakuje jeszcze ;/ Mysle ze z 70%.Niemam cygrówki to bym fote zrobił

Nie za fajnie to wygląda 3 msc i kość się nie zrasta. Słyszałem gdzieś żeby ćwiczyć palce , ponoć się szybciej zrasta. A ta chrząstka powinna zniknąć po jakimś roku tzn. nie zniknąć tylko rozpuścić się. Nie wiem może idź do jakiegoś lekarza na badania bo nie możliwością jest nie zrośniecie się kości w 3msc w takim wieku.
-
- Kontakt:
Tez sie dziwie ze tak długo ;/ Dbałem o reke nie ruszalem nia jak mialem w gipisie itd.Ponad 2 miechy w gipsie i teraz mi wyciagli.Ale dziwne bo lekarz kazał mi nia ruszac a kosc misie nie zrosiła.Mam ruszac ta reka wyginac czyli jak przekrecasz reke to 2 kosci sie krzyzuja i moze mi peknac bo jest za słaba
Z ta chrzastka to moze masz racje ja tam nie wiem
A jak mami sie koc zrastac skoro reka mam ruszac....?? Ale na jakie badania.Regularnie co 2 lub 3 tyg chodze do chirurga i on daje skier. na RTG i tyle.

No cos jest raczej nie tak, ale moze zamiast chodzic do zwykłego lekarza to do prywatnego czy jakiegoś specjalisty co powie wiecej i da jakies sensowne rady. Normalny lekarz pewnie będzie czekał az sie kość zrośnie chciaż by to miało trwac rok. Pozatym od zjedzenia przeciez odrazu to co potrzebne kościom nie idzie do nich tylko przelatuje przez pół organizmu, mzoe masz metabolizm jakis dziwny czy wapnia nie przyswajasz dobrze (o ile to wogóle możliwe ale jakos to trzeba wytłumaczyć :P) Ja bym jednak użył google i poszukał przypadków gdzie ludziom także wolno sie zrastały kości i co było u nich tego przyczyną.
http://dhcyc.pinkbike.com
Znajdz ortopede sportowego po prostu. U zwykłego to znajomemu powiedzieli jak sie połamał, żeby może od teraz w brydża tylko grał. Sportowy nawet wiedział co to DH. Sam sie rehabilituje ale szybko to nie bedzie. 3 miechy straciłem teraz. 2 w zimie wiec ogólnie tez przerypany. Trzeba czekać jeśli chcesz mieć ręke w pełni sprawną. Znajomy mi sie pospieszył i teraz ma ograniczony zakres ruchu w nadgarstku.
W weekend w koncu nowego bika objade (myslalem, że sie nie doczekam). Szkoda tylko, że zadnych skoków i raczej spokojna jazda :/
W weekend w koncu nowego bika objade (myslalem, że sie nie doczekam). Szkoda tylko, że zadnych skoków i raczej spokojna jazda :/
Steel koles ma problemy ze zdrowiem a ty z takim testem lecisz .. akurat w tym momencie to te byki to najmniejszy problem bo ortografii mozna sie przez całe życie uczyć a o zdrowie trzeba dbać bo nauczyć sie zdrowia nie da , następnym razem zachowaj to dla siebie
Ja ci radze iść do innego lekarza zobaczymy co ci powie bo jak to lekarze pewnie co innego
no chyba ze leczysz sie u najlepszego specjalisty w mieście to sie go trzymaj i słuchaj
.. Pozdro ..

Ja ci radze iść do innego lekarza zobaczymy co ci powie bo jak to lekarze pewnie co innego

.. Pozdro ..