Siema, pewnego dnia ... ktos z tego forum zagadal do mnie ze nakrecil nowy film itp, mowil zeby go ogladana i wyraozil opinie, wydawalo mi sie to wszytko prwadziwe bo rozmowa byla dosc normlana. Jakos nie zalezalo mu strasznie zebym to sciagnal. Wiec wszedlem w link , potem kliknelem w skrot ktory mi sie sciagnal i komputer .. sie sam wylaczyl. Bylem juz pewien ze zostalem wrobiony w wirusa. Wlaczam go i peirwsza rzecz to ze myszke mam na odwrot - lewy odpowiada za prawy, prway za lewy. Druga rzecza jest wlaczanie sie Capslock'a co 2 minuty .. trzecim felerem to zmienianie kolorow pulpitu i wykladanie CDROMU i wkladanie. Po 4 glos nie dziala i kompter mulli. Jak chce wejsc w moj komputer > Dysk C to pisze ze komputer jest za bardzo ' zajety ' by wykonac ta aplikacje. Tak samo komputera nie moge wylaczyc ( tylko recznie ) bo znika mi pasek na dole z napisaem '' start '' ... Nei cche robic formata ... ale jest jakies inne wyjscie z tego ?
z gory dzieki ...
wirus ? pomoc :)
-
- Kontakt:
Ktos przeslal ci trojana i bawi sie twoim kosztem.Watpie zeby oprogramowanie antywirusowe go znalazlo ale zawsze mozesz sprobowac,ja bym jednak poswiecil te 45 minut na format i mial pewnosc ze wszystko zostalo usuniete.A tak na przyszlosc to nie przyjmuj plikow niewiadomego pochodzenia bo biorac pod uwage twoja rzesze fanow to nie moze oznaczac nic dobrego.Pzdr.
EverEloStreet Zainstaluj jakiegoś porządnego antywirusa typu Kaspersky, przeskanuj, jeśli coś znajdzie niech to skasuje, uaktywnij sobie w windowsie zapore systemową na przyszłość i zawsze miej włączonego antywirusa. Jeśli antywirus sobie nie poradzi to posprawdzaj jakie masz otwarte porty komunikacyjne, pozamykaj zbędne (Trojan na jakimś porcie musi się komunikować z jego właścicielem), sprawdź czy nie masz jakiś dziwacznych plików w tym katalogu C:\Windows\System , przeskanuj rejestr jakimś programem do usuwania złośliwego oprogramowania, jest kupa różnych programów do usuwania takiego badziewia i nie musisz od razu robic Format C;
-
- Kontakt:
Pozamykanie portów bedzie równoznaczne z odłączeniem kabla od neta. Szczerze mówiac watpie zeby ktos siedział po drugiej stornie i bawił sie tym trojanem, o ile to trojan. Z tego co napisałes to raczej samodizleny wirus jakis czy co, zainstaluj antywira i zrób update no i przeskanuj całego kompa, pod kątem spyware tez bym przeszukał, nigdy nie wiadomo. Konsola systemu tez nie działa? ctrl+alt+del? Mozesz tam poszukac podejzanych procesów...no i woople mam nadzieje ze na pomysł z antwirusem to sam i tak wpadłes...i zeby miec większą ko0ntrole nad tym co sie dzieje w komputerze to zone alarm jest dobry...
http://dhcyc.pinkbike.com