NS SUBURBAN CZY OCTANE ONE VOID

lufek
Kontakt:

NS SUBURBAN CZY OCTANE ONE VOID

Post autor: lufek »

Zastanawiam sie juz 2 tygodnie nie moge się zdecydować czy warto dac 500 zl woiecej za NS SUBURBAN prosze o pomoc doświadczonych stritowców :]
Glownie chodzi mi o geometrie (zeby sie ladnie rwal na tylnie koło i dobrze sie skakalo bane)

NS SUBURBAN 1049zl
OCTANE ONE VOID 539zl
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Roznica w wadze tez jest dosc spora, prawie pol kilo. na pinku jest kilka przypadkow polamanych subow ale to jeszcze o niczym nie swiadczy. No napewno sub bedzie mniej wytrzymaly niz void ze wzgledu na potrojne cieniowanie rur. Grubsze zawsze mocniejsze. zalezy tez jak beda wygladaly pozostale czesci w tym rowerze.
lufek
Kontakt:

Na kołach 26" singiel ale z 20z tyl i 32 przód 2 hample i amorek 100mm bo lubie troche trialować street dirt wiem wiem ze to nie mozliwe połaczyc to wszystko na raz ale nie jestem i nie chem byc zawodowcem i nie stac mnie na 2 rowery lubie manuale smigać i wskakiwac na co sie da czasem skoczyć hopke amatora typowa ale chce kupic 1 rame i nie zalować
Bombell
Kontakt:

Chodzilo mi konkretnie jaki amor itp bo bezsensu kupwoac ramke za 100zł i wsadzac tam rst. Do tego co ty mowisz bo lepiej suba ze wzgledu na wage albo nawet jakas ramka z alu by sie w takim streeto trailu sprawdzila.
lufek
Kontakt:

amor- ROCK SHOX DART 2
korba-octane one st
suport tokken
koła tył z piasta COASTER SINGLE SS obręcz SUN RIMS Double Wide
opony mam kenda k-rad
2x hayes MAG tarcze 180 kloce ebc metaliczne

ps myślałem też o ramce author a-gang a.m 499zł ze sterami 2.10kg ale obawiam sie wgniota w 2 dzień i straty kasy (mam mało doświadzczenia ale jestem zdeterminowany)
giant stp =za drogi :/
specialized p2 = za drogi ale smigałem na nim i jest super (pieknie sie manuale robi i staje na koło pieknie i jest lekki)
elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

ja jezdze na voidzie i wg mnie nie warto mimo wszystko placic drugie tyle za ta roznice w wadze bo mnie i tak bez lajtowania wyszedl dosc lekki rower a geometrie ma po prostu swietna.

agang nie bardzo bo znam za duzo osob ktore go polamaly w pizdu:) ja sam zlamalem aganga p.m :)
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
Michał DH
Kontakt:

Post autor: Michał DH »

Ja smigam na subie 07 (limonka :)) i jestem bardzo zadowolony, do manuala praktycznie sam sie rwie, kreci sie bardzo latwo a peknietego 07 jeszcze niewidzialem... moim zdaniem warto bo ramka jest seiwtna. Jezdze na niej z argylem. W voidzie niepodobaja mi sie tyle widelki jak sie lacza u gory z przendim trojkatem. Jesli masz kase to wez suba niepozalujesz.
http://tiny.pl/rqbn
Bombell
Kontakt:

Co do aganga to zobazc moj wpis w sprzetowni, naprawde duzo wytrzymal. A ten amor mnie troche przeraza :-/ golenie 28,6, typowy do xc wiec w takiej sytuacji bym wzial voida badz cos do 500zł i wymienila amorka.
ODPOWIEDZ