Witam, mam taki problem z lewym ramieniem korby.
Na supporcie mam taka podkladke, nie wiem czy to od niej zalezy ale jak ja zaloze i dokrece to mi sie robi jakby luz na tym ramieniu do przodu a jak sciagne i dokrece to tak samo z czasem robi sie luz tylko na boki. Co z tym zrobić ?
a support i korbe masz na kwadrat? Jesli nie ma jeszcze tragedii i nie lata Ci to strasznie - to przykrec moncno korbe na loctite'cie, powinno pomoc.
a jesli masz juz rozbite gniazdo korby na tyle, ze ciagle lata to zostaje tylko zmiana ramienia korby - i niewykluczone, że w osce supportu też już jest jakiś defekt.
Korbę kupiłeś nową czy używaną? Może już był wyjebany isis i dlatego robią Ci się luzy. Spórbój zrobić patentów z podkładkami żyletkami może to coś Ci da..
Sluchaj, mialem taki sam problem. W garazu znalazlem odpowiednia podkladke, nie byla idetyczna ale pasowala. Zmierz ta podkladke od kogos z roweru, pojdz do metalowego i wybierz najodpowiedniejsza, jak nie bedzie pasowac to spiluj pilnikiem. Wskazowka ode mnie : kup gruba bo cienka sie nie nadaje.