Rozmiar ramy ns bich

Pawelpless
Kontakt:

Rozmiar ramy ns bich

Post autor: Pawelpless »

Witam.
Właśnie odebrałem mojego bitcha.
I tu moje pytanie jakie są rozmiary tych ram ? myślałem że tylko 13" ale wcześniej posiadałem ( tzn. nadal posiadam ) meride 16" i była na mnie zbyt duża - między innymi dlatego kupowałem nową rame mając nadzieje że będzie mniejsza ( łatwiej na manuala mi bedzie wchodzić itd. )
Przed chwilą przymierzyłem mojego bitcha do starej ramy,patrzę a tu wprawie identyko ramy ( tzn. dł rur itp. ) ...
Myślałem że będzie duża różnica pomiędzy 13" a 16" , więc dlaczego ?
Jedyne co mi wchodzi na myśl że może ten ns to nie 13" tylko np. 15" ?
Dzięki za odp.
Wicked
Kontakt:

Post autor: Wicked »

Długości rur mogą być podobne, ale długość rury podsiodłowej napewno w bitchu będzie mniejsza. To długość rury podsiodłowej przelicza sie na cale
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Bitcha z tego co wiem nie ma 13", tylko 13,5" - przynajmniej ja takiego mam. Co do różnicy to to jest tak samo jak z oponami - maxxisy niby 2,5" a mają np 2,3"... Tu może być podobnie bo innego wyjaśnienia nie widze. A tak poza tym to bitch chu*owy jest...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Wielkosc ramy ta ktora sie podaje w calach to dlugosc rury podsiodlowej jak podali wyzej. A dokladne geo wraz z dlugosciami wsyztskich rur masz na www.nsbikes.pl wiec nie wiem co to za problem sobie sprawdzic
ODPOWIEDZ