Siemka
dziś nabyłem 66vf 170mm 2005r praktycznie nowe , i tutaj mam takie pytanie , wiem że podczas zmiany pozycji amortyzatora olej się przelewa od góry do dołu .
jednak sprawa wygląda trochę inaczej , trzymając amortyzator w rękach i szybko zmieniając jego położenie , słychać dźwięk porównywalny z (latającą kuleczką w Spray/u ) tyle , że słychać to w dwóch goleniach ,
podkreślam ,że amortyzator ma niewiele powietrza w sobie bo był ustawiony na dh...
czy amortyzator może być zepsuty ? czy wywołuje to niskie ciśnienie ?
a może tłumiki ("Jebł**y)
podczas uginania go , amortyzator się nie zacina , dźwięk kuleczek ustępuje
jednak ten dźwięk podczas jego wstrząsów jest co najmniej dziwny u kolegi w 66rv czegoś takiego nie ma...
poradźcie coś
66vf 2005 - problem?
Dsnap Nic sie nie zyebało
Tłumik SSV ma dość luźną budowe
A w środku jest pare rzeczy do obijania. Mam 888VF 2006 z tłumikami 2005 i też musiałem do tego przywyknąć. Zaś jakby się komuś pojawił przy wyrywaniu amortyzatora dźwięk strzelającej sprężyny to trzeba u tokarza kilkumilimetrowe podkładki dorobić i wpakować na sprężyne.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s: