Szukam sprężyny do manitou metal rp o średnicy zewnętrznej max 47mm. Orginalna ma ponad 50mm, w ramie mam "gniazdo" które nie pomieści tak dużej. Czy ktoś próbował włożyć jakiś innych firm np. od dnm........ itp. Zaznaczam że ważna jest równierz średnica wewnętrzna, ponieaż korpus dampera nie pozoli na założenie zbyt małej.
raffi pisze:Szukam sprężyny do manitou metal rp o średnicy zewnętrznej max 47mm. Orginalna ma ponad 50mm, w ramie mam "gniazdo" które nie pomieści tak dużej. Czy ktoś próbował włożyć jakiś innych firm np. od dnm........ itp. Zaznaczam że ważna jest równierz średnica wewnętrzna, ponieaż korpus dampera nie pozoli na założenie zbyt małej.
zadzwon do gregorio, moze ich sprezyny bede pasowac , mam taka do piatki ale nie pamietam jakie ma wymiary.
slayerek pisze:
może się zamienimy jaką masz sprężyne?
a jaką potrzebujesz?
Na razie zastanawiam się nad zakupem sprężynowca, aktualnie mam powietrzny. A może inne dampery mają możliwość włożenia sprężyny o mniejszej średnicy np. 5 element, fox.
a jaka dlugosc dampera ci p0otrzebna ? bo ja swego mentela bede pewnie sprzedawal bo mam revoxa na jego miejsce... sprezyny mam 500 i 600 z tego co pamietam...