Połamany Manitou Black
-
- Kontakt:
Połamany Manitou Black
Siema
A więc tak jak w opisie złamałem mocowanie na pisate( jeden z tych rogów co trzymają koło) i mam takie pytanie. Co lepiej zrobic?? Dospawac to spowrotem, kupic nowe golenie czy jakoś przerobic na qr20??
A jak by co to korzystałem z szukajki:D
POZDROWER
A więc tak jak w opisie złamałem mocowanie na pisate( jeden z tych rogów co trzymają koło) i mam takie pytanie. Co lepiej zrobic?? Dospawac to spowrotem, kupic nowe golenie czy jakoś przerobic na qr20??
A jak by co to korzystałem z szukajki:D
POZDROWER
http://www.pinkbike.com/photo/5608603/
-
- Kontakt:
przerobić na qr 20? hahaha chciałbym zobaczyć jak to przwerabiasz a pózniej na tym jeździsz. Nie wiem jak chcesz spawać magnez, klejenie nie chodzi w gre bo nawet jeśli jeździsz tym rowerem tylko po bułki do sklepu to się i tak zabijesz. Porponuje Ci szukać jakiś dolnych goleni pasujących średnicą i rozstawem, także od innych modeli manitou.
prawdziwy biker pierdzi przy sikaniu i sika pod wiatr ;D
-
- Kontakt:
Vojtas2006 nie, nie istnieje cos takiego jak przerabianie amora z osi 9mm na 20.
lloll666 no owszem magnez sie spawa, ale laserowo, podejrzewam, że więcej by zapłacił za dojście do tego laseru i jego użycie niż wart jest ten amor. spawanie magnezu nie jest możliwe spawarką, ponieważ magnez zbyt szybko sie utlenia w takich temperaturach. coś więcej?
radze ci nie zabierać głosu w sprawach, o których masz znikome pojęcie.
aha, i wyksztalcenie to moja prywatna sprawa, raczej zawód spawacza to nie jest spełnienie moich marzen
lloll666 no owszem magnez sie spawa, ale laserowo, podejrzewam, że więcej by zapłacił za dojście do tego laseru i jego użycie niż wart jest ten amor. spawanie magnezu nie jest możliwe spawarką, ponieważ magnez zbyt szybko sie utlenia w takich temperaturach. coś więcej?
radze ci nie zabierać głosu w sprawach, o których masz znikome pojęcie.
aha, i wyksztalcenie to moja prywatna sprawa, raczej zawód spawacza to nie jest spełnienie moich marzen

-
- Kontakt:
popieram, mozna pospawac magnez i wiele innych metali TIG`iem, z elektroda nietopliwa,suchyFR pisze:radze ci nie zabierać głosu w sprawach, o których masz znikome pojęcie.
i dlatego przy spawaniu magnezu, jak i aluminium, i innych metali, uzywa sie otoczki ochronnej, przewaznie argonowej lub helowejsuchyFR pisze:ponieważ magnez zbyt szybko sie utlenia w takich temperaturach
PS. spawanie to takie moje hobby wiec sie troche orientuje co i jak

ashes to ashes...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: