jak sie uchronić?
jak sie uchronić?
nie wiedziałem gdzie ten temat dac więc dałem tutaj...
Mam pytanie związane z kupowaniem części np. ja jestem z Sosnowca a sprzedający jest z torunia umowilem sie że ja prześle najpierw koszt przesyłki potem podbije do mnie jakiś ziomek z paczką i ja mu płace za pobraniem ale nie wiem jak sie uchronić przed oszustwem że np. otwieram pudło a tu zamiast travisa cegła lub coś innego, albo travis tyle że popękany i cieknący i ze zdartą anodą (kupuje rocznik 2007 bez anody) i jakąś podrabianą gwarancją ze sklepu w Kambodży... powiedzcie jak sie mam uchronic
Mam pytanie związane z kupowaniem części np. ja jestem z Sosnowca a sprzedający jest z torunia umowilem sie że ja prześle najpierw koszt przesyłki potem podbije do mnie jakiś ziomek z paczką i ja mu płace za pobraniem ale nie wiem jak sie uchronić przed oszustwem że np. otwieram pudło a tu zamiast travisa cegła lub coś innego, albo travis tyle że popękany i cieknący i ze zdartą anodą (kupuje rocznik 2007 bez anody) i jakąś podrabianą gwarancją ze sklepu w Kambodży... powiedzcie jak sie mam uchronic
Sprawdzaj za co komenty ma koles wystawione, jesli jest dużo pozytywów ale za pierdoły to ryzyko, że kretacz jest duże. Warto też zadawać szczególowe pytania bo ludzie z reguły nie potrafia powiedziec ci w twarz, że zajechany rozpadajacy sie grat to nowe cacuszko prosto z pudełka. Raczej powiedzia, że był "normalnie użytkowany" co może znaczyc bardzo dużo. Ogólnie jak user ma potwierdzone komenty na kosztonwiejszy sprzet to raczej nie okrada ludzi. Może conajwyżej "koloryzować" a to własnie dokładnymi pytaniami obczaisz.
Zawsze możesz kupować na zachodnich sklepach internetowych zamiast na all
Zawsze możesz kupować na zachodnich sklepach internetowych zamiast na all

najlepiej to kupować ze sprawdzonych źródeł,mnóstwo jest oszustów. można niby polegać tez na allegro tam jest regulamin i przepisy z tego co wiem jeśli chodzi o allegro to oni sie tego trzymają a te przepisy są naprawdę respektowane. owszem zdarzały sie oszustwa i to nawet często ale to było dawno ale od momentu nagłośnienia kilku spraw w mediach trochę przystopowali.najlepiej jest towar odbebrac osobiście np w przypadku amortyzatora np za 2tys opłaca sie wydać na bilet parę zeta niż straci te 2 tys i dostać jakieś gówno w paczce .
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Spaced Tylko , jak sie kupuje travisa, to albo bierze się paczkę za pobraniem + możliwość otwarcia (ale chyba konieczne jest żeby wysyłający to zaznaczył przy wysyłaniu, bo samemu nawet jak dopłacimy to nie otworzy nam listonosz/pani na poczcie )
A do rzeczy tańszych, to co dałem link nie wiem jak sie ma, ALE wiem że jak allegro wyplaci te kase, to napewno tego oszusta znajdzie, i ściągnie z niegą tą kase...
A do rzeczy tańszych, to co dałem link nie wiem jak sie ma, ALE wiem że jak allegro wyplaci te kase, to napewno tego oszusta znajdzie, i ściągnie z niegą tą kase...
Ride a Bike