narty słowacja !!
narty słowacja !!
czy byl ktoś z was na nartach na slowacjii? wybieram sie w ferie i niewiem za bardzo jak z noclegiem itd :P
Z noclegiem? Teraz może być już wiekszość zajęta.
A co do samych miejscówek. To na Łomnicy na razie śnieg tylko na masakrycznej czarnej (sami instruktorzy tam jeżdzą a i tak co chwile ktoś leży, jest za to niezly fr ale tez oporowo stromy i w kotlinie wiec jak dopada to samobójstwo)
Strypskie Pleso - Warunki Super i świetne trasy, dobra przepustowość tyle, że mało hoteli i trzeba skibusem/kolejką dojeżdzać.
Wielka Racza/Oscadnica - Niezle baza, niezly ośrodek. Troche mi profil tras nie leży ale ja lubie Carve. Warto sprawdzic bo jak masz fure to może z Polski bedziesz dojeżdzać (20-30km do granicy jest, tyle co z krynicy na wierchomle)
Chopok pewnie już na bank cały zajety ale jak cos wykombinujesz to bierz od razu.
A co do samych miejscówek. To na Łomnicy na razie śnieg tylko na masakrycznej czarnej (sami instruktorzy tam jeżdzą a i tak co chwile ktoś leży, jest za to niezly fr ale tez oporowo stromy i w kotlinie wiec jak dopada to samobójstwo)
Strypskie Pleso - Warunki Super i świetne trasy, dobra przepustowość tyle, że mało hoteli i trzeba skibusem/kolejką dojeżdzać.
Wielka Racza/Oscadnica - Niezle baza, niezly ośrodek. Troche mi profil tras nie leży ale ja lubie Carve. Warto sprawdzic bo jak masz fure to może z Polski bedziesz dojeżdzać (20-30km do granicy jest, tyle co z krynicy na wierchomle)
Chopok pewnie już na bank cały zajety ale jak cos wykombinujesz to bierz od razu.
-
- Kontakt:
byłem na CHopoku 13.01 -20.01 i sniegu było małooo bardzo tzw. około 50cm przez 2 dni zadne krzesełka nie działały nawet 6 osobowa kanapa nazywana mercedes poniewaz wiatr wiał ponad 100km/h, wyciagi działaja do 14.30 a potem mozna sie wybrac na baseny termalne do beszenowej lub do tatralandi, jesli chodzi o zycie nocne to w Liptowskim Mikulaszu sa 2 dskoteki takie słabe ale sa :P polaków tam traktuja jak vipów przynajmniej nas tak traktowali
aa jeszcze jest jakas jaskinia w poblizu chopoku ale nie wiem nic wiecej bo nie byłem z hoteli polecam SKi Hotel na Zachradkach czyli u podnuza Chopoku za tydzien płacisz 1000pln i masz szwecki stoł i dobre zakwaterowanie, z tanszych noclegowni to godny uwagi jest "hotel" piramida 2km od Mikulasza Jak ja byłem to prawie nic nie posmigałem bo jedze freeride. raz tyko probowalismy sie wdrapac na szczyt ale na Lukowej zwatpilismy bo poprosti nie dało sie podchodzic bo zwiewało ;/ pisane na odpierd.ol wiec jest nie składnie ale mysle ze sie przyda

[S] zbroja Utika gg: 6341288