Filmy - nielegalne wyścigi, mafie....

artin.van.bruyen
Kontakt:

Filmy - nielegalne wyścigi, mafie....

Post autor: artin.van.bruyen »

Jakie polecacie filmy np. o nielegalnych wyścigach takich jak np. tokio drift, albo o jakiś mafiach itp. jakiś sensacyjne itp.
co polecacie??? ostatnio mi sie bardzo nudzi :)
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

a bad boys widziałeś? jest sporo fajnych filmów. Ja polecam siłe strachu (troche z innej beczki ale warto, film jest naprawde mocny...)
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
artin.van.bruyen
Kontakt:

nie widzaiłem :( ale obejrzę, nowy net 3 mb trzeba wykorzystać :D
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

polecam ghost ship, moze nie zalicza sie do kategorii podanej przec ciebie ale bardzo fajny film, albo teksanska masakre pila mechaniczna(orginal i remake) :twisted:
ashes to ashes...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

O mafii? Goodfellas, Donnie Brasco, Carlito's Way
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

zapomniałem o najważniejszym o istnej klasyce: o ojcu chrzestnym (no chyba że widziałeś :mrgreen: )
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Spaced
moderator
Kontakt:

babolfr no własnie nie wymieniłem tego bo to przeciez samo sie nasuwa. Można w sumie też dorzucic niedawną infiltracje.

A jak ci sie ostatnio nudzi to polecam film "Manos Hands Of Faith" - Najgorszy film w histori kina. Ogladałem wszystkie mieniace sie tym tytułem i zapewnie cie. Ten jest naprawde najgorszy. Jesli obejżysz i nie bedziesz wyć z bólu znaczy, że spokojnie możesz jeździć bez kasku w dh ;)
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

nowy film o mafii przerzucajacej dragi - american gangster... spoko film (denzel washington pierwszy raz jest TYM ZLYM :)) a od razu po obejrzeniu tego filmu zarzuilem sobie BLOW - film o tej samej tematyce z super rola johnego deepa... co warte podkreslenia - oba filmy oparte na autentycznych wydarzeniach...
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Spaced
moderator
Kontakt:

bartec denzel nie pierwszy raz jest tym złym. W dniu próby przecież był głownym złym.

A blow to film narkotykowy ale okreslenie go filmem gangsterskim to lekkie nadużycie. To jednak nie ten gatunek.
Lulas
Kontakt:

Post autor: Lulas »

"Blow" naprawdę super film, bardzo mi sie podobał i wszystkim go polecam :D
artin.van.bruyen
Kontakt:

dużo z tego nie widzaiłem :D ale obejrzę na pewno :D dzięki za pomoc
Spaced
moderator
Kontakt:

artin.van.bruyen teraz przydałby sie jeszcze duży dysk ;)
Zygier
Kontakt:

Post autor: Zygier »

Ja od siebie polecam The Snatch (przekret), swietny film cos w stylu carnej komedi gangsterskiej a fabuly nie da sie strescic ot tak;p po prostu trzeba obejrzec;] wedlug mnie istnieje lekkie podobienstwo do Pulp fiction:P

dodatkowo jeszcze polecam polski film Czas Surferów zajebaszcza komedia polska, tez notabene o gangsterach;] klasyka przynajmniej wsrod moich znajomych;]

The Sopranos, fajny serial mnie bardzo wciągnoł;p

Jeszcze fajny film niemiecki Das Experiment, nie jest skrikte o gangsterach. Opowiada o eksperymencie amerykanskim gdzie biora 20 ludzi z ulicy i umieszczaja czesc z nich w wiezieniua druga czesc jako straznikow. zajebisty film^^polecam;]
No i to oczywiscie filmy podane wyzej przez reszte, no moze oprocz tych podanych przez lloll'a666 :P
PAU:)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Gang Olsena :]

Zygier, Das Experiment jest oparty na faktach, nie pamiętam jak dokładnie się nazywał ten eksperyment, ale musiano go przerwać przed czasem ze względu na zbytnie wczucie się w role uczestników i powstałe w związku z tym zagrożenie.

Do obejrzenia mogę Ci polecić film "Pi" Darrena Aronofskyego, odbiega znacznie od tematyki gangsterskiej (choć jest tam wątek zorganizowanych ludzi chcących czegoś za wszelką cenę), ale sam film jest tak zajebisty, że po prostu trzeba go obejrzeć.

Aha, oglądaj na trzeźwo, albo co najwyżej po alko, bo strasznie ryje beret.

http://youtube.com/watch?v=JRgIbKEsYT4 - zwiastun. Na jutubie jest też cały film, ale bez tekstu i kiepskiej jakości (jeżeli można tak powiedzieć).
Zygier
Kontakt:

Jaca w tym momencie artin.van.bruyen powinien ci podziekowac za to ze mu zdradziles sens filmu:P a fillm polecila nam nasza polonistka:p
nie moge z tego tematuxD
Spaced
moderator
Kontakt:

Zygier ten eksperiment to jest dokument odnosnie tego eksperymentu? Czytalem o tym troche ale nie wiedzialem, ze jest film.
A porównań filmów Richiego do Tarantino ja jakos nie jestem w stanie zrozumieć. Mi jakos snatch do gustu nie przypadł. Za to sopranos warto.

Jaca widze, ze ktoś robi dobre filmy ;) Jak Pi to i cała reszte Anofskiego chociaż rzeczywiscie Pi rzeczywiscie jest najbardziej psychodeliczne. Z takich filmów dość specyficznych to moze jeszcze Delikatesen albo jakies filmy Jodorowskiego. Ehh mam duże filmowe zaległosci przez zbliżająca sie sesje.
camels
Kontakt:

Post autor: camels »

Czas Serferów widziales ? moze nie o wyscugach i mafii ale dla mnie film bomba :)
gg 2755970
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

o mafii ? polecam Eastern Promisses - ostry ale b.dobry film :) oglądałem kilka dni temu
Zygier
Kontakt:

Spaced nie jest to w pelni tego slowa dokument. jest to film gdzie wystepuja normalni aktorzy, jest podzial na bohaterow oraz cala akcja zostala rpzeniesiena w realnia niemieckie. ale pozatym opowiada on o tym eksperymencie,i sam watek eksperymentu ejst odwzorowaniem rzeczywistosci.
co do porownia Przekretu do Pulp fiction mialem namysli jego zakrecona fabule obszernosc watkow moze troche inaczej opisanych ale jednak:) a "Pi" musze koniecznie obejrzec^^ ale raczej dopiero po sesji:(
nie moge z tego tematuxD
ODPOWIEDZ