NS Coaster i zakładanie ośki

biketrial12
Kontakt:

NS Coaster i zakładanie ośki

Post autor: biketrial12 »

Witam rozbierałem dzisiaj moja piaste ns coaster z 2006 roku wszystko fajnie złozyłem z powrotem bębenek ale gdy zacząłem zakładać oś to wszystko zaczęło się komplikować tzn nie wiem do którego momentu wbijać łożysko 2.gdy wszystko skręcę to od strony bębenka wystaje dużo ośki a od strony mocowania tarczy hamulcowej prawie w ogóle
może ktos ma fotki swojej piasty z widocznymi łożyskami lub moze ktos wie jak to nalezy złożyć ??

proszę o odpowiedz
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

cześć, ja w swoim coasterze - tyle że model 07 i może się różnic... zakładałem tak, że (o ile dobrze pamiętam :P) najpierw wkładałem oś od strony tarczy, potem od tej samej str. wbijałem łożysko i potem to od drugiej i jakoś śmiga
biketrial12
Kontakt:

a jak wbijałes łożysko czym i mma jeszcze pytanie łozysko os strony tarczy hamulcowej musi wejsc tam bardzie to tyłu czy ma byc na równo z tym otworem na łozysko
podobne pytanie dotyczy strony z bębenkiem czy tam łozysko nalezy na siłe wbijać do tego otworu na lozysko czy ono ma troche wystawać w przeciwieństwie do łożyska od strony tarczy :)

i jeszcze jedno ośka ma z jednej strony więcej gwintu wiec z której strony tego gwintu ma być więcej od strony bębenka czy od strony ośki
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

łożyska wbijałem taką nasadką o minimalnie mniejszej średnicy żeby ładnie weszły i dobijałem je do końca dokąd sie da bo inaczej luzy będą

a co do gwintu to nie wiem bo w mojej (07) nie ma na ośce w ogóle
biketrial12
Kontakt:

ok dzięki ale fajnie jak by ktos pokazał jakies fotki z dwóch stron ale w modelu z ośka gwintowana i niech odpowie na moje poprzednie pytanie :D
biketrial12
Kontakt:

złożyłem wszystko i jest problem z jednej strony wystaje 3 mm oski a z drugiej jakieś 8 mm co mogłem zrobić nie tak może bębenek źle skręciłem i łozysko nie wchodzi tak głęboko jak powinno oddałem to do serwisu i kolesiowi tak samo wyszło
ODPOWIEDZ