NS Bitch + osprzęt
NS Bitch + osprzęt
Witam
Prosze o wypowiedz na temat suportu(firma, model, kwadrat czy ISIS)
Korby BMX pasującej do tej ramki i kompatybilnej z jakimś MOCNYM suportem.
Jaka wielkosć sprocketu to tez wazne info w zaleznosci od wielkości zebatki w piescie tylnej
Piasta tylna - interesuje mnei piasta BMX single speed jednak nei wiem czy jest mozliwosć montażu takiej. Czy opinie że freecostery się psują sa prawdziwe
Jesli ktoś moze pomóc i wyrazić opinie co kupic najlepiej, to bede bardzo wdzięczny.
Rower bedzie wykorzystywany do FR, Dirt, URBAN
Dzięki za pomoc
Prosze o wypowiedz na temat suportu(firma, model, kwadrat czy ISIS)
Korby BMX pasującej do tej ramki i kompatybilnej z jakimś MOCNYM suportem.
Jaka wielkosć sprocketu to tez wazne info w zaleznosci od wielkości zebatki w piescie tylnej
Piasta tylna - interesuje mnei piasta BMX single speed jednak nei wiem czy jest mozliwosć montażu takiej. Czy opinie że freecostery się psują sa prawdziwe
Jesli ktoś moze pomóc i wyrazić opinie co kupic najlepiej, to bede bardzo wdzięczny.
Rower bedzie wykorzystywany do FR, Dirt, URBAN
Dzięki za pomoc
gruby stalowy blat by zalatwil sprawe, wiec moglbys kupic korbe mtb np RF lub saint za ta kase. A z bmxowych to moze popytaj na forum ixowym to ci doradza konkretnie, byle pod pakiet euro bb(mtb) była.dearek24 pisze:ponieaż miałem kilka korb mtb i polamałem kilka blatów łańcuchem do BMX.
Co do piast do bitcha wchodza z osia 10mm, najlepszym rozwiazaniem byl by chyba romed quil, ludzie bardzo chwala, sam mysle nad nim. CO do pzrelozenia to optymalne to jak dla mni 2,0. (np 32/16) Ale jesli myslisz o fr to dalbym wieksze.
jednak zdecydowałem się na korbę deity vendetta.
ale mam pytanie jakie koła lepiej wrzucić 24" czy 26", bo bedzie to rower do streetu i freeridu, las, dirt itp..
chodzi mi o to tez czy czuć duzą różnicę w jeździe na 24", bo przy skokach i trikach to na pewno. I tez sprawa rozpędu, bo podejrzewam ze trzeba wrzucić większe przełożenie?
Dzięki za info.
pzdr
ale mam pytanie jakie koła lepiej wrzucić 24" czy 26", bo bedzie to rower do streetu i freeridu, las, dirt itp..
chodzi mi o to tez czy czuć duzą różnicę w jeździe na 24", bo przy skokach i trikach to na pewno. I tez sprawa rozpędu, bo podejrzewam ze trzeba wrzucić większe przełożenie?
Dzięki za info.
pzdr
24" wieksze przyspieszenie, 26 większy v max napewno. Co do rozmiaru to każdy woli co innego. Ja mam w bitchu 2x26 i jestem zadowolony. 360 da sie zrobic, nauczylem sie nawet szybciej niz kumpel na 24 wiec jak wolisz.
A wracajac do korby w bitchu. To mam korbe 170mm i koła 26 i czasami moze sie zdarzyc ze zachaczysz noga przy bhb czy x-upie. Wiec wez to pod uwage przy zakupie korby. Dłuższa niz 170 przy kołach 26 moze troche dokuczac.
A po za tym to edytuj posty, bo za takie podbijania mozesz sotzrezenie dostac.
A wracajac do korby w bitchu. To mam korbe 170mm i koła 26 i czasami moze sie zdarzyc ze zachaczysz noga przy bhb czy x-upie. Wiec wez to pod uwage przy zakupie korby. Dłuższa niz 170 przy kołach 26 moze troche dokuczac.
A po za tym to edytuj posty, bo za takie podbijania mozesz sotzrezenie dostac.
ja bym bral 24...moim zdaniem lepsze do streetu i dirtu.a do FR tez nie bedzie źle;)
sam zastanawiam sie nad 2x 24 do swojego bike tylko jakos nie mam checi z tym kombinowac narazie..ale jakos bede musial chyba to zmienic..pozdr
a o rozped pytaj urzytkownikow 24 ale mysle ze blat wiekszy zalatwi sprawe.....
pozdr
sam zastanawiam sie nad 2x 24 do swojego bike tylko jakos nie mam checi z tym kombinowac narazie..ale jakos bede musial chyba to zmienic..pozdr
a o rozped pytaj urzytkownikow 24 ale mysle ze blat wiekszy zalatwi sprawe.....
pozdr
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
no właśnie bombell, chodzi mi o 360ki zwłaszcza, bo chciałbym je wykręcać na płaskim(z hopy to nie stanowi problemu), a obawiam się ze przy kołach 26", moze to być utrudnienie spore.Bombell pisze:360 da sie zrobic, nauczylem sie nawet szybciej niz kumpel na 24 wiec jak wolisz.
Wydaje mi się ze przy 24" rower byłbym dużo łatwiejszy do opanowania w powietrzu podobnie jak BMX, co daje niezłe pole do manewru.
Jesli chodzi o długość ramion w korbie to w deity vendetta jest opcja tylko 175mm, wiec nie wiem jak to bedzie wyglądało(dobrze jednak że wysunąłeś taką opcję).
do tej ramy wrzucam amora z1 rc2 eta i nie wiem czy to nie sprawi mi jakiegoś problemu(zwrotnosć, czy jakieś inny cznnnik) przy kołach 24"
proszę jednak dalej o wypowiedzi osób które jeżdżą na kołach 24"
pzdr
p.s. co do edycji postów(to chciałem tego uniknąć), ponieważ rozważam tu indywidualną sprawę związaną z różnymi aspektami tej ramy i osprzetu.