NS Bitch + osprzęt

dearek24
Kontakt:

NS Bitch + osprzęt

Post autor: dearek24 »

Witam

Prosze o wypowiedz na temat suportu(firma, model, kwadrat czy ISIS)
Korby BMX pasującej do tej ramki i kompatybilnej z jakimś MOCNYM suportem.
Jaka wielkosć sprocketu to tez wazne info w zaleznosci od wielkości zebatki w piescie tylnej
Piasta tylna - interesuje mnei piasta BMX single speed jednak nei wiem czy jest mozliwosć montażu takiej. Czy opinie że freecostery się psują sa prawdziwe

Jesli ktoś moze pomóc i wyrazić opinie co kupic najlepiej, to bede bardzo wdzięczny.
Rower bedzie wykorzystywany do FR, Dirt, URBAN

Dzięki za pomoc
budynns
Kontakt:

Post autor: budynns »

Korba truvativ hussefelt + suport truvativ team DH. jeżdziłem na tej korbie i suporcie w bitchu i nic się nie działo.Piasta tył najlepiej ns coaster ss,wolnobieg np.dicta 16T,blat 34T. Jeżdze już dlugo 34;16 i jest idealnie.
Napisz ile masz na to wszystko kasy :P
dearek24
Kontakt:

na korbę tak do 600pln.
piasta do 500pln
jednak interesuje mnie bardziej korba BMX niż mtb zwłaszcza ze względu na blat, ponieaż miałem kilka korb mtb i polamałem kilka blatów łańcuchem do BMX.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

dearek24 pisze:ponieaż miałem kilka korb mtb i polamałem kilka blatów łańcuchem do BMX.
gruby stalowy blat by zalatwil sprawe, wiec moglbys kupic korbe mtb np RF lub saint za ta kase. A z bmxowych to moze popytaj na forum ixowym to ci doradza konkretnie, byle pod pakiet euro bb(mtb) była.
Co do piast do bitcha wchodza z osia 10mm, najlepszym rozwiazaniem byl by chyba romed quil, ludzie bardzo chwala, sam mysle nad nim. CO do pzrelozenia to optymalne to jak dla mni 2,0. (np 32/16) Ale jesli myslisz o fr to dalbym wieksze.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jak masz dostęp do us sprzetu to za 195$ masz korby deity - vendetta. Wg. danych producenta sa lżejsze od sainta, co jak na korby cro-mo jest niezlym wynikiem.
dearek24
Kontakt:

A znasz kogoś np. w okolicach Łodzi kto ma taki dostęp, albo jakąś sprawdzoną stronkę z której mozna zamawiać do Polski??/

orientujesz się czy do tej korby mozna od razu zakupic suport na 73mm??
dearek24
Kontakt:

kiedyś widziałem te korby w teamie 24 bicycles, zresztą sa ona na ich stronce.
Naprawde zajebisty sprzet :-)
dearek24
Kontakt:

jednak zdecydowałem się na korbę deity vendetta.

ale mam pytanie jakie koła lepiej wrzucić 24" czy 26", bo bedzie to rower do streetu i freeridu, las, dirt itp..

chodzi mi o to tez czy czuć duzą różnicę w jeździe na 24", bo przy skokach i trikach to na pewno. I tez sprawa rozpędu, bo podejrzewam ze trzeba wrzucić większe przełożenie?

Dzięki za info.
pzdr
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

24" wieksze przyspieszenie, 26 większy v max napewno. Co do rozmiaru to każdy woli co innego. Ja mam w bitchu 2x26 i jestem zadowolony. 360 da sie zrobic, nauczylem sie nawet szybciej niz kumpel na 24 wiec jak wolisz.

A wracajac do korby w bitchu. To mam korbe 170mm i koła 26 i czasami moze sie zdarzyc ze zachaczysz noga przy bhb czy x-upie. Wiec wez to pod uwage przy zakupie korby. Dłuższa niz 170 przy kołach 26 moze troche dokuczac.
A po za tym to edytuj posty, bo za takie podbijania mozesz sotzrezenie dostac.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

ja bym bral 24...moim zdaniem lepsze do streetu i dirtu.a do FR tez nie bedzie źle;)
sam zastanawiam sie nad 2x 24 do swojego bike tylko jakos nie mam checi z tym kombinowac narazie..ale jakos bede musial chyba to zmienic..pozdr
a o rozped pytaj urzytkownikow 24 ale mysle ze blat wiekszy zalatwi sprawe.....
pozdr
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
dearek24
Kontakt:

Bombell pisze:360 da sie zrobic, nauczylem sie nawet szybciej niz kumpel na 24 wiec jak wolisz.
no właśnie bombell, chodzi mi o 360ki zwłaszcza, bo chciałbym je wykręcać na płaskim(z hopy to nie stanowi problemu), a obawiam się ze przy kołach 26", moze to być utrudnienie spore.
Wydaje mi się ze przy 24" rower byłbym dużo łatwiejszy do opanowania w powietrzu podobnie jak BMX, co daje niezłe pole do manewru.
Jesli chodzi o długość ramion w korbie to w deity vendetta jest opcja tylko 175mm, wiec nie wiem jak to bedzie wyglądało(dobrze jednak że wysunąłeś taką opcję).
do tej ramy wrzucam amora z1 rc2 eta i nie wiem czy to nie sprawi mi jakiegoś problemu(zwrotnosć, czy jakieś inny cznnnik) przy kołach 24"

proszę jednak dalej o wypowiedzi osób które jeżdżą na kołach 24"
pzdr

p.s. co do edycji postów(to chciałem tego uniknąć), ponieważ rozważam tu indywidualną sprawę związaną z różnymi aspektami tej ramy i osprzetu.
ODPOWIEDZ