jak zdjąć korbe
jak zdjąć korbe
Siema, jak w temacie dodam tylko, ze chodzi raczej o "domowe" sposoby, gdyż ściągacza brak. Kożystałem z szukajki, ale nic nie znalazło, także sory, jakby taki temat już był.
z tym palnikiem to może śmieszne, ale mi sie zdarzyło =/ kilka lat temu zapodałem trochę poxipolu na śrube od pakietu =d, nie dało sie odkręcić za cholerę, poszłem do tokarza o pomoc, na początku złamał zwykłe wiertło na hartowanej śrubie, potem wzioł jakies super wiertło, wiercił chyba z minute, iskry leciały jak w hucie =O i dupa, koleś wzioł palnik i śmignął, rama sie trochę zaczerwieniła, lakier sie stopił ale zeszło =D (rama śmiga do dziś)
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
sie smiej MARIANIE ;] ale takie metody sa skuteczne :] widac odrazu ze malo wiesz o slusarstwie
ale ja juz troche przesiedzialem na Zakladach lotniczych czyt. WZL2 i widzialem co jak sie robi :] jak jest trzpien stalowy a material nabity z innego gatunku metalu ;] bo jak wszyscy wiedza aluminium posiada 2 razy wieksza rozszezalnosc cieplna od STALI
wystaczy lekko podgrzac i puknac nawet kluczem i zejdzie samo tylko ze bedzie lekko nadpalane a oknstrukcji wew. siatki materialu to nie zmienia ani nie bedzie slabsze w tym miejscu poniewaz jest to zbyt niska temp :] wiec jak ktos sie pyta jak mozna cos sciagnac a nie masz bladego pojecia co mozna zrobic to LASKAWIE nie komentuj innych 

a i tak miedzy nami jak bys mial ciut inteligencji :] czego widze niestety BRAK
to bys pomyslal nad tym ze komus mogl sie zerwac gwint w korbie i pozostaje metoda jezdzenia na odkreconych lub palnik
bo widzialem juz przypadki ze byl zle wykonany i sie poprostu urwal z mocowaniem na kwadrat :] to ciekawe jak wtedy sciagniesz korby
albo odcinasz i wywyalasz albo palnik i wlasnie przy takiej opcji sciagacza nie uzyjesz 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No to faktycznie kibel, ale w sumie nie dziwi mnie ta sytuacja... Mieszkam w Bydgoszczy, miasto niby prawie 0,5 mln ludu a w zasadzie tylko dwa porządnie zaopatrzone sklepy, z czego jeden (słynny Extreme) był zamknięty na głucho jak ostatnio byłem w jego okolicy, tak więc nie wiem czy nie został de facto jeden porządny sklep gdzie naprawdę można kupić sporo rzeczy, a nie tylko gorsze lub lepsze ale gotowe rowery, ewentualnie jakieś "grubsze" częsci i gdzie mają serwis a nie jefdynie miłego sprzedawcę.