UWAGA Wadliwe Swingery x4 na allegro !!!!

superduck
Kontakt:

UWAGA Wadliwe Swingery x4 na allegro !!!!

Post autor: superduck »

Kupiłem na allegro damper manitou swinger x4 z 2007 roku niby jako nowy i bez gwarancji cena to połowa detalicznej u dystrybutora.

Damper z oporem się ugina, tłok po wciśnieciu z wielkim trudem wychodzi, zadne regulacje nie działają, ogólnie działa jak by miał smołę zamiast oleju i sprezyne 2000 a nie 600. Damper był ściągnięty przez sprzedawcę a USA.

Podobnego zakupu dokonał kolega o tego samego sprzedawcy, te same objawy.

Mało tego napisalem do zupełnie innego uzytkownika ktory sprzedawal również nowy ten sam model czy nie wystepują podobne objawy. Sprzedawca podziekował za pytanie i potwierdził moje spostrzeżenia.

Radzę sie zastanowić nad zakupami super okazji jesli chodzi o sprzęt a o dampery manitou bez gwarancji szczególnie.

Mam nadzieje ze ten post się komuś przyda.

pozdrower
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

skoro nie działa to możesz domagać się od sprzedawcy zwrotu kasy
superduck
Kontakt:

I tak zrobiłem, z jakim skutkiem to się okaże ale wstępnie sie dogadalismy, choć nie było łatwo.

Chodzi o to zeby kazdy przed zakupem się dokładnie dopytał czy towar na pewno jest sprawny, jest to także rada dla osób która chce za małą kase ściągnąć nowe części z za granicy. Jak widać można sie nieźle przejechać.

pozdrower
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

superduck no trzeba dobrze sprawdzac ludzi jak sie z abroad zamawia ;)
superduck
Kontakt:

Ja nie srawdzałem nikogo z zagranicy bo kupowałem od Polaka, jeśli o to chodziło. Ale nie o to chodzi w tym temacie.
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

a jaki ma nick ten sprzedawca z allegro ;p?
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

To ja Ci go sprzedałem ;] I nie rób anonimów bo to nie ma sensu...
Robie tobie problem? Nie, wiec po co robisz siarę?
Nie chce tobie pieniędzy za towar? Rozmaiwszy z i Igorem mówiłem w prost nie pasuje odsyłasz zwracam $ i po problemie.
Jakoś z Igorem nie mam problemów by się dogadać... Tylko Ty robisz z igły widły...
superduck
Kontakt:

Nie chodzi tylko o ablee, ale jak juz wspomnialem inny sprzedawca miał ten sam sprzęt z tą samą wadą. Gdyby to był tylko nasz przypadek (mój i Igora) nigdy bym sie nie odezwał.

pozdrower
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

superduck ale ablee ma troszkę racji :) nie wiem czy zamierzenie czy nie, ale z Twojego postu można wyczytać pretensje do sprzedawcy i do trudności w załatwieniu z nim tej sprawy :). Jednak okazuje się że nie ma żadnych problemów, wiec może lepiej byłoby skoncentrować się bardziej na damperach - że są one wadliwe, niż czepiać sie (świadomie, bądź nie) sprzedawcy :)
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

superduck damper okazał się sprawny. Winę za tę sytuacje ponosiła jedna głupia rzecz! Sprężyna ;]
nonamed13
Kontakt:

Post autor: nonamed13 »

Kolega ma taki damper i mówił, że Twoja sprawa jest dośc dziwna bo wygląda na usterke fabryczną
ODPOWIEDZ