V10 PEKA POMOCY !!!!!
V10 PEKA POMOCY !!!!!
SIemka ratujcie i piszcie co robic sprawa wyglada nastepujaco mam ramke sante V10 rocznik 2004 i zaczela pekac przy mocowaniu rury podsiodlowej na wspawce tej trojkatnej na spawie pekniecie ma ok 12 - 13 mm w innych miejscach nie ma zadnych sladow ani nic. Sprawa wyglada nastepujaco co robic jezdzic dalej i sie nim nie przejmowac i tylko kontrolowac dac zaspwac czy pozbywac sie ramy :/ ale to dziwne bo to w koncu Santa a nie jakis kross :/ POMOCY
sir ktos a co to jest santa ??? Myślisz że co jak ma naklejkę to dożywotnie !!! Człowieku padnie wszystko !!
www.zumbi.pl - napisz do Pawła i załatwisz naprawę , pospawają ,pomalują i będziesz skakał dalej
www.zumbi.pl - napisz do Pawła i załatwisz naprawę , pospawają ,pomalują i będziesz skakał dalej
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
sir ktoś - po pierwsze przeproś mi tu Krossa, to może nie hi-end, ale to solidne rowery 
Po drugie zdemontuj rower i daj zespawać. Widzę , że jesteś z Bydzi, jest taki warsztat koło Torbydu. Nie przy Ogińskiego, tam gdzie komis i warsztat samochodowy, tylko przy Chopina. (czyli przy tej ulicy, od której było wejscie na ślizgawkę jak działała). Warsztat jest bliżej Jagiellońskiej. Nie powiem Ci który numer, bo nie wiem, ale jak się iudzie od strony torbydu to jest taka zatoczka z przystankiem autobusowym a na końcu tej zatoczki jest brama, w którą trzeba wejść, a dalej to już sam się zorientujesz. Zespawają ci to za 30 PLN i zrobią to dobrze, bo na codzień spawają bloki silników, jak poprosisz to także wzmocnią.

Po drugie zdemontuj rower i daj zespawać. Widzę , że jesteś z Bydzi, jest taki warsztat koło Torbydu. Nie przy Ogińskiego, tam gdzie komis i warsztat samochodowy, tylko przy Chopina. (czyli przy tej ulicy, od której było wejscie na ślizgawkę jak działała). Warsztat jest bliżej Jagiellońskiej. Nie powiem Ci który numer, bo nie wiem, ale jak się iudzie od strony torbydu to jest taka zatoczka z przystankiem autobusowym a na końcu tej zatoczki jest brama, w którą trzeba wejść, a dalej to już sam się zorientujesz. Zespawają ci to za 30 PLN i zrobią to dobrze, bo na codzień spawają bloki silników, jak poprosisz to także wzmocnią.
Polecam www.bikemielec.com ;]
Lepiej zrobić u kogoś kto na tym się bardzo dobrze zna! A nie u kogoś przypadkowego!
Lepiej zrobić u kogoś kto na tym się bardzo dobrze zna! A nie u kogoś przypadkowego!
heh mialem fr2 :] i roztrzaskalem :] w ciapki bialo czarna
2 nie chodzili mi o zkalad bo mam dojsce na nasze WZL2 - (wojskowe zaklady lotnicze) ze to nie ma problemu tylko chodzilo o to czy ja robic czy nie
bo mam do niej mieszane uczucia ze moze wyjsc gdzies indziej jak juz tam zaczelo to zeby nie poszlo przy glowce czy suporcie :/

Do Mielca nie dawaj, WZL to też dobre miejsce, choć słyszałem opinie że mimo wszystko ich spawy potrafią pęknąć, no, ale słyszałem również pochlebne opinie.
Mielec - sorki, ale nie. Nawet nie chodzi o takie a nie inne opinie, ale jak poczytałem sobie ich stronkę to się przeżegnałem lewą nogą. Oni wspawują guesty zamiast gussetów, nie świadczy to zbyt dobrze o ich profesjonaliźmie.
Poza tym tak jak chłopaki pisząwszystko pęknie jak porządnie skatujesz. Każde peknięcie bez przemieszczeniamożna spoko spawać. Pękniecie przy rurze podsiodłowej nie ma nic wspólnego z innymi. Też mi kiedyś rower pękł w tym miejscu, dałem zespawać i nie było problemu, nie walnął w żadnym innym miejscu.
Mielec - sorki, ale nie. Nawet nie chodzi o takie a nie inne opinie, ale jak poczytałem sobie ich stronkę to się przeżegnałem lewą nogą. Oni wspawują guesty zamiast gussetów, nie świadczy to zbyt dobrze o ich profesjonaliźmie.
Poza tym tak jak chłopaki pisząwszystko pęknie jak porządnie skatujesz. Każde peknięcie bez przemieszczeniamożna spoko spawać. Pękniecie przy rurze podsiodłowej nie ma nic wspólnego z innymi. Też mi kiedyś rower pękł w tym miejscu, dałem zespawać i nie było problemu, nie walnął w żadnym innym miejscu.
-
- Kontakt:
KamileQtarnow A po to żeby sie pytał :]
...
Konkretnie to po to, że ramka jak ramka, ma zje... kąty, lekka nie jest, wahacz pozostawia wiele do życzenia (z piastą na nakrętki trochę mniej) ale nie można powiedzieć, że signy strzelają jak azony, stare tosy czy inne .
Czyli łatwo wywnioskować, że nie twierdzę że fr1/2 jest super, ale ze jest dość wytrzymała (i dlatego nie zgadzam sie ze stwierdzeniem "jakiś kross" mówiąc o pęknięciach)
...
Konkretnie to po to, że ramka jak ramka, ma zje... kąty, lekka nie jest, wahacz pozostawia wiele do życzenia (z piastą na nakrętki trochę mniej) ale nie można powiedzieć, że signy strzelają jak azony, stare tosy czy inne .
Czyli łatwo wywnioskować, że nie twierdzę że fr1/2 jest super, ale ze jest dość wytrzymała (i dlatego nie zgadzam sie ze stwierdzeniem "jakiś kross" mówiąc o pęknięciach)
Sorki za offtopic ale chce zobaczyć choć jendego połamanego signa fr 17" bo niby ten widział tamten widział ale zdjęcia nigdzie nie ma!! (jest jeden porzypadek gdzie poszło mocowanie dampera ale zdaje sie że przyczyną tego była peknieta śruba dampera). I nie chodzi o to że chce pokazać jaki to kross jest wspaniały bo kazdy wie że ma swoje wady(nawet liczne). Zaczna większość miala pewnie okazje na tym pojeżdzić, ale jeżeli chodzi o wytrzymałość to chyba nie można mu nic zarzucić. Jest tych rowerków sporo w naszym kraju i niektóre przeżyły naprawde wiele a mimoi to nie widziałem na oczy peknietego krossa. Więc jeżeli ktoś ma dojscie do takiego przypadku prosze o foto
wtedy uwierzę