jak wyglada platnosc ?
i czy jest jakis podatek cło czy jakas dodatkowa oplata oprucz kupionej rzeczy i kosztow wysylki. Wiem ze tego typu pytani bylo sporo ale jedni pisali ze nie ma a inni ze jest
Nie łatwiej do nich napisać i się dowiedzieć niż pisać tematy z dupy na forum?! Jak kiepsko ci idzie po angielsku to ściągnij jakiś słownik i/lub translator PL-EN lub coś... To wcale nie takie trudne!
PzDr, Vaquen!
Slopstyler przeciez tak jest kalkulator wysyłek :P. Ceny wysyłki sa rózne w zaleznosci od stanu. Musisz podac zip code i jazdaaa
co do opłat...
Jezeli kupujesz cos poza terenem UE to płacisz cło . Cła nie płacisz tylko w UE :P
Płatnosc Paypal, karty kredytowe itp itd, Za wysyłek to sobie zobacz ile sobie licza :P
ja bralem ale najpierw z usa do kogos a potem do mnie bralem kask stery jakies podkladki i chyba costam i za przeylke chyba 10& tam a stronie mozna lajtowo znalezc jest wypisane z tego co pamietem, szybko wysylyja tam i nie ma problemu
greenman pisze:co do opłat...
Jezeli kupujesz cos poza terenem UE to płacisz cło . Cła nie płacisz tylko w UE
naczytales sie i polprawdami sypiesz, clo to betka po zaledwie lika procent ale od wartosci z clem i transportem nalicza jeszcze 22% Vatu. Taka to juz uroda tego vatu
ablee pisze:uż w kilku mądrych gazetach czytałem, że mają znieść podwójne naliczanie podatku VAT za rzeczy z USA..
czy aby czegos nie mylisz bo na moj gust to w usa nie ma vata
ogolnie koszty sprowadzania rownaja sie w przyblizeniu ( cena) * clo +transport)*vat.
Ogolnie nalezy sprowadzac przez znajomych, a transportowac statkiem z pomoca polonijnych firm kurierskich takich jak np polamer. Wtedy prawdopodobienstwo doplaty drastycznie spada.