66 RC2X ciśnienie powietrza ;) Heh pomocy :]

KaczorAC1
Kontakt:

66 RC2X ciśnienie powietrza ;) Heh pomocy :]

Post autor: KaczorAC1 »

Cześć ! Słuchajcie mam taki problem ;)

Od paru dni dosiadam sobie nówke 66 rc2x. Mój problem jest taki że nie dostałem do niej papierków. Nie wiem jaki ciśnienie idzie do kartusza X. Powrót to pól biedy bo to według uznania gdzie już doszedłem ładu.Proszę nie mówić poczytaj manuala w necie bo czytałem i jest tam wrzucone w jedną tabele wszystkie 66 nawet SL i nic sie z tego nie wyczytałem. Kartusza X nie mam zamiaru pompować na czuje bo widywałem amory z rozwalonymi komorami powietrznymi. Byłbym wdzięczny za pomoc. Najlepiej byłoby gdyby jakiś użytkownik podpowiedział mi coś o tym. Pozdrawiam :D
yoonior
Kontakt:

Post autor: yoonior »

Ile ważysz?
Jeśli gdzieś do 70-75kg maks to wg. mnie w ogóle nie musisz pompować komor powietrznych w RC2X, bo one służą jako "regulacja" twardości widelca do wagi ridera. Dawniej Marzocchi sprzedawało sprężyny o różnych indeksach wagowych, teraz widelce pompuje się powietrzem.

Mam RC2X z 2007, wcześniej jeździłem na VF2 z 2006, ważę około 72kg i w obu widelcach miałem całkowicie puste komory powietrzne. Za dodatkową regulację dobicia skoku służą pokrętła i poziom oleju.
Junior/G3R
www.g3riders.com
KaczorAC1
Kontakt:

Waże jakieś 75 kg. Też mam 2007 rok. Powiadasz jeździsz na pustym X-sie ? Fajnie chodził jeździłem na nim tak 2 dni bodajże teraz troszkę pod pompowałem. Czyli gdy zauważe dobicie to go jednak wtedy pod pompować , a tak to na luzie mogę jeździć na pustym :) Ciekawe nie spodziewałem sie tego... :D Sama nazwa mówi że kartusz X jest od dobicia no ale też masz racje. Ciekawe może inni się jeszcze wypowiedzą :)

A orientujesz się gdyby coś ile max PSI do X wchodzi ??
michaas
Kontakt:

Post autor: michaas »

Tez mam rc2x 2007, waże 85kg i amortyzator leciutko tylko pompuje i fajnie ;] Ostatnio wozilem sie bez powietrza i tez nie bylo tak zle, na dropy sie nie nadawal bo sie caly chowal ale zeby sie troche powozic po korzonkach czy cos to wybiera pięknie :)
Bike
Sleep
Repeat
<--------
KaczorAC1
Kontakt:

Okej... :D

A przykręcacie troche kompresje ? Jak tak to ile ?
yoonior
Kontakt:

Post autor: yoonior »

Na razie eksperymentuję, ale obecnie mam 12 kliknięć (górne pokrętło) i 4 kliknięcia (dolne). Oba liczone od pozycji zero - skrajnie odkręconej (-).
Junior/G3R
www.g3riders.com
ODPOWIEDZ