ktokolwiek widzial ktokolwiek wie

cielak
Kontakt:

ktokolwiek widzial ktokolwiek wie

Post autor: cielak »

hej pomozcie mi jak wiecie gdzie w trojmiescie mozna laDNIE i tanio pomalowac rame?jak wiecie to piszcie i z gory dzieki
cielak
Kontakt:

ps. nie tylko sama rame jednym kolorem ale jkies wzory typu czaszki kwiatki itp.
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

to ja sie po chamsku podlacze do kolegi i spytam gdzie w wawie mozna pomalowac dobrze i tanio :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Seba DEFENDHC
Kontakt:

Post autor: Seba DEFENDHC »

o dobry temacik ,ja sie podłączam ,kwiaty moga być ,ale nie jakieś chryzantemy tylko hawajskie :)
www.defendhc.com - MARIENWERDER HARD-CORE DANCE CREW
Xprot

Post autor: Xprot »

moze aerografem poszukajcie lakierni gdzies u siebe w poblizu albo mieszalni lakierow to tam wam pomoga, ew. wiekszosc kolesi na warsztatach samochodowych powinnw wiedziec. cena bedzie kosmiczna za takie cos
GoomiŚ
Kontakt:

Post autor: GoomiŚ »

Xport ma rację. Ja chciałem pomalować swoją starą ramkę w płomienie i poszedłem do lakierni samochodowej (bo przecież żadko kiedy lub wcale znajdziecie lakiernie rowerową) i chcieli ode mnie prawie 700 zeta!! Znalazłem inne wyjście.
W klasie mam kumpla ze zdolnościami plastycznymi a mój stary ma znajobych mechaników z aerografem (czasem coś podmaliją). Pożyczyłem aero, kupiłem farby, taśmę papierową i kumplowi dałem 50 zeta (tyle chciał) = 220 zeta.
Pokombinujcie! :])
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
molmagic
Kontakt:

Post autor: molmagic »

w płomień,moro czy tigera to każdy da rade pomalować,schody robią sie przy takich zamotanych kombinacjach typu kwiaty hawajskie,albo powiedzmy rame z kości(kręgi,kośc na całej ramce coś ajk an stronie duncona jest rysunek ramy z kości).Do malowideł nie trzeba wcale areografu!Wystarczy jakaś droższa farba w areozolu(do najtańszej doliczcie z 6-7zł ;) ) i sie bierze do tego końcówki od znajomych writerów(ew. kupuje sie w jakichś skejtszopach) i SIE JEDZIE :) żeby nie zwalić ramki zawsze można poćwiczyć na jakieś pilśni
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

[quote="molmagic"]w płomień,moro czy tigera to każdy da rade pomalować,schody robią sie przy takich zamotanych kombinacjach typu kwiaty hawajskie,albo powiedzmy rame z kości(kręgi,kośc na całej ramce coś ajk an stronie duncona jest rysunek ramy z kości).Do malowideł nie trzeba wcale areografu!Wystarczy jakaś droższa farba w areozolu(do najtańszej doliczcie z 6-7zł ;) ) i sie bierze do tego końcówki od znajomych writerów(ew. kupuje sie w jakichś skejtszopach) i SIE JEDZIE :) żeby nie zwalić ramki zawsze można poćwiczyć na jakieś pilśni[/quote]

a żeś palnął. z tym moro i tigerem to się zgadzam, ale płomienie?? nie no jasne jak będą takie jak na dc w roku 2003 to każdy namaluje, ale chodzi o dobre. z seryjnych płomieni malowanych na ramkach, kaskach etc. każde są zjebane. moje zdanei jest takie. kształ jest najważniejszy, bo flames'y mogą mieć tylko jeden kolor, ale jak będą miały odpowiedni kształt będą zajebiste. a co do malowania to kombinooj tak jak goomiś powiedział.
peace:D
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
zyeb
Kontakt:

Post autor: zyeb »

w sumie to moim zdaniem najlepiej nadrukowac cos na folie/papier i nakleic taki na rame, bo malowanie mzoe ci sie szybko znudzic a chyba nie bedziesz co miecha 200 zeta wydawal :/
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

zyeb, właśnie nie, malownie ma być czymś, co odzwierciedla twoją osobowość(co ci się podoba) dlatego nie powinno się znudzić...

popytaj też w salonach tatuażu, czasem wiedzą gdzie, co i jak.

najlepiej mieć qmpla ze zdolnościami plastycznymi i załatwić aerograf, albo qpić farby i pędzelki w kilku rozmiarach w sklepie modelarskim.
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

swoją drogą to ja mam dostęp do aerografu, ale a) daleko mieshkash, b) bałbym się, ze coś zmashczę-->muszę poćwiczyć;]
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

albo zalatw sobie naklejki jakies. na pewno mozna gdzies dostac taki razmiar wzor i kasztalt jaki ci odpowiada.
cielak
Kontakt:

a moze zrobic naklejki nakleic je na rame i pomalowac bezbarwnym lakierem.co wy na to. a tez mam kolege ze zdolnosciami artystycznymi ( i to jakimi) tylko z kad wziac aerograf?
barTiq
Kontakt:

Post autor: barTiq »

ostatnio pytalem sie w dunconie o malowanie ramy na jakies ich malowanie specjalne :P napisali ze jezeli to nie ich rama to bedzie 200zl chyba ze rama jest bez lakieru to 160zl..
barTiq
Kontakt:

Post autor: barTiq »

co to jest areograf? to taka koncowka podlanczana do kompresora?
cielak
Kontakt:

nie wiem co to jest aerograf ale wiem ze fajnie wyglada rama jak sie pomaluje. i ma fajna nazwe.
ODPOWIEDZ