UMF Freddy

Madrid
Kontakt:

UMF Freddy

Post autor: Madrid »

http://allegro.pl/item370836867_umf_fre ... 999zl.html

co sadzicie ? moze po sezonie cena zejdzie troszke, oplaca sie go wziac ?
pozdrawiam
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=freddy
A recenzji szukałbym na zagranicznych forach bo u nas jeźdżącego jeszcze nie widziałem.
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego bajka:-) Z tym że rocznika 2007 - w stosunku do 2008 różni się hamulcami (ja mam nine) i widelcem (u mnie super t rv 185mm). Ogólnie jestem zadowolony, bajk to właściwie kopia stinky z paroma modyfikacjami (główka steru 1,5 cala). Wiem że nie każdy lubi kone ale ja nie narzekam ani na geo ani na prace zawieszenia.
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

to są jakieś jaja, czy poza tą aukcją te rowery są łatwo dostępne w Polsce w takiej cenie? rowerek wypas, tylko zmienił bym na 66 albo domaine'a i jazda!
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Soulforged co ten bike ma wspolnego ze stinky, ze jest kopią? Bo ma podobne zawieszenie tak jak Dirtbag, Session i wiele innych bików? Sry ale ten bike ma kopletnie odmienna geometrie od stinkiego. Moim zdaniem znacznie lepsza bo bike ten bedzie znacznie zwinniejszy. Do tego stinky nie jest jakos szczególnie dobrze wykonany i zdarza mu sie peknąć, a merida robi ramy dla speca wiec mysle, ze maja technologie by dobrze wykonac rame. Brałbym to nad stinky (inna sprawa, ze nie brałbym tego :P ).

Krakus_dh 66RV i DHX 4.0 jest w najwyższej wersji.

A co do cen to moze z niemiec to jest? < http://www.preisroboter.de/ergebnis3321286.html
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

może z niemiec, ale i tak dziwne bo po przeliczeniu z euro wychodzi ponad 6 koła. W każdym razie wiem już chyba jakiej firmy kupię rower za miesiąc;)
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Krakus_dh hmm racja ale pewnie jakies obnizki maja ładne.
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

UMF F1 jak dla mnie jest wypas i osprzęt nie jest przeciętny, to oferta dla początkujących
którzy nie mają milionów i boją się zakupów za granicą, osobiście sam się nad nim poważnie zastanawiałem, miałem okazję się na nim pobujać chwilkę (nie na trasie w prawdzie) ogólnie cena/jakość wypas. I jeżeli jest tak jak Spaced mówił że Merida robi ramy dla speca to nie ma co się obawiać o pęknięcia (mnie trochę raziła główka na początku), sumując cena/jakość-5/6 prezentacja 6/6

A cd obniżki to chyba byś musiał jeszcze poczekać...
Be free...
luśka
Kontakt:

Post autor: luśka »

"Ciasną" ramkę ma ten bajk. I jak już wspomniał Spaced taka geometria naprawdę dobrze wpływa na zwrotność. Z doświadczenia mogę coś nie coś powiedzieć. Mój wheeler wasp ma bardzo bardzo podobną i całkiem nieźle mi się na nim jeździ. Też ma główke na 1,5 cala. No i widzę że pozioma rura jest bardziej obniżona, więc jeszcze lepiej...

mosbergus nie rozumiem czemu ta główka Cię zraziła? Może wizualnie niezbyt dobrze się komponuje, no i dystanse ważą swoje kilka gram, ale chyba aż tak źle nie jest ;) Pozdrawiam!
...carpe diem...
Soulforged
Kontakt:

Spaced pisze:
Soulforged co ten bike ma wspolnego ze stinky, ze jest kopią? Bo ma podobne zawieszenie tak jak Dirtbag, Session i wiele innych bików? Sry ale ten bike ma kopletnie odmienna geometrie od stinkiego.
Co do skali podobieństwa się nie sprzeczam - przyznaje racje "kopia" to przesadzone określenie.
mosbergus pisze:mnie trochę raziła główka na początku
Mnie te 1,5 cala bardzo cieszy, w przyszłości będzie większy wybór wideł do wymiany:-)
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Tak sie składa że dzisiaj siedziałem na tym rowerze w sklepie rowerowym, geo jest b. przyjemne, osprzęt wg. mnie dobry, wrzucać do niego napinacz i jazzda!
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

KROM@ Powiedz mi kolego jaki jest sens odgrzebywać stary temat i pisanie w nim postu a potem ten sam post wpisać w notabene takim samym ale świerzym temacie?
Soulforged
Kontakt:

KROM@ pisze:wrzucać do niego napinacz i jazzda!
Napinacz jest "w standardzie" - truvativ shiftguide dokładnie, niestety rolka nie na łożyskach więc grzechocze i drażni:-).
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Chodzi głównie o to że wygląda jak zapałka ale jak się nie przedobrzy z kątami to myślę że
spoko.
Be free...
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

Witam też przymierzam się do kupna tej ramki w zimie. Ale nie mogę znaleźć geo tej ramki na 2008. Czy zmieniła się jakoś znacznie czy nie...?? I jakie jest wasze zdanie o 66 RCV. Jestem świerzy w temacie i szczerze się nie orientuję.

Misiuk
ODPOWIEDZ