Commencala bym brał predzej ze wzgledu na przestawna geometrie na głowce i widełkach krótkich. Nie wiem też jak ze sztywnoscia radicala. A w ogóle to bym czekal na supreme dh 2009 bo ma byc nowa wersja ramki i duzo fajnych zmian sie szykuje.
KaKTuSSS nie ale mnie konstrukcja tylnego wachacza zniechęca. Musi byc mocno nadbudowany zeby był sztywny, a to zwieksza mase wachacza. Wiem, ze jestem technicznym faszystą ale po prostu pewnych rozwiazań nie lubie co nie zmienia faktu, ze radical to pewnie swietny bike i też mi sie podoba. Po prostu mniej niz commencal.
Spaced powiem Tobie że odziwo jakoś nie odczułem braku sztywności ... porównałem do Zumbi na którym jeżdżę.
bynajmniej nie czepiam się wypowiedzi Twojej, pytam tylko z ciekawości. na commencalu nie smigałem, ale na temat ramki słychac same pochlebne wypowiedzi.
KaKTuSSS starsze modele supreme dh podobno pekały bo byly problemy z obróbka materiału ale to raczej chodzi o pierwsze 2 roczniki produkcji, które sa juz praktycznie nie do kupienia ale zawsze jest jakaś wada.
Mi tam szczególnie brak sztywnosci w sunnie pewnie by nie przeszkadzał bo waże 65kg ale kto wie bo mam mocno sztynwa konstrukcje pod sobą.