która rama do dh lepsza ?

marcin34
Kontakt:

która rama do dh lepsza ?

Post autor: marcin34 »

która lepsza :?:
-sunn radical
-commencal supreme dh
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

obydwie są świetne :)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Commencala bym brał predzej ze wzgledu na przestawna geometrie na głowce i widełkach krótkich. Nie wiem też jak ze sztywnoscia radicala. A w ogóle to bym czekal na supreme dh 2009 bo ma byc nowa wersja ramki i duzo fajnych zmian sie szykuje.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Spaced miałes kiedyś okazję jeździć na radicalu?
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS nie ale mnie konstrukcja tylnego wachacza zniechęca. Musi byc mocno nadbudowany zeby był sztywny, a to zwieksza mase wachacza. Wiem, ze jestem technicznym faszystą ale po prostu pewnych rozwiazań nie lubie co nie zmienia faktu, ze radical to pewnie swietny bike i też mi sie podoba. Po prostu mniej niz commencal.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Spaced powiem Tobie że odziwo jakoś nie odczułem braku sztywności ... porównałem do Zumbi na którym jeżdżę.

bynajmniej nie czepiam się wypowiedzi Twojej, pytam tylko z ciekawości. na commencalu nie smigałem, ale na temat ramki słychac same pochlebne wypowiedzi.
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS starsze modele supreme dh podobno pekały bo byly problemy z obróbka materiału ale to raczej chodzi o pierwsze 2 roczniki produkcji, które sa juz praktycznie nie do kupienia ale zawsze jest jakaś wada.
Mi tam szczególnie brak sztywnosci w sunnie pewnie by nie przeszkadzał bo waże 65kg ale kto wie bo mam mocno sztynwa konstrukcje pod sobą.
ODPOWIEDZ