Gogle Rockgardn

Avat
Kontakt:

Gogle Rockgardn

Post autor: Avat »

Przymierzam się do zakupu gogli.

Upatrzyłem sobie Rockgardn JAG. Czy takie szybki z gogli Rockgardn GDX będą pasowały do JAGów?

Myślałem też o Azonic B-1 Blur.

A może FOX Mainy?

Wszystkie te gogle zbierają niezłe opinie, więc chyba żadne nie odpadają na początku.
Lepsze będą Rockgardn JAG czy GDX? JAG bardziej mi się podobają i mają więcej recenzji od GDXów

Mogę brać z gogle z Price Point'a w cenie do 35-40$. Może być też CRC, ale tam gorzej, bo na razie nic nie zamawiam i musiałbym dużo czekać do darmowej wysyłki.

Co radzicie?
AdamekZ
Kontakt:

Post autor: AdamekZ »

Avat skoro wspomniałeś o main'ach fox'a, to polecał bym ci Oak'ley O frame MX, ponieważ jest to mniejwięcej to samo co main'y (main'y są produkowane przez oak'ley, a fox daje tylko logo i sieć dystrybucji), ale w lepszej cenie.

Co do pierwszego pytania to, o kompatybilność musiał byś zapytać sklep, chociaż rockgarden nie ma zbyt wielu modeli, więc może jego szybki są uniwersalne.
Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Avat poczytaj o rockgardenach na forum mtbr dh/fr (nie w reckach). Dobre opinie zbieraja ale była tam proponowana jakas lepsza opcja od nich.
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

AdamekZ już sie tak nie lansuj tymi swoimi goglami :P
a wracając do tematu Rockn gardeny zbierają bardzo pozytwyne opinie na zagranicznych forach, sam zakupiłem zbroje tej firmy, ale jeszcze nie przyszła :mrgreen: mysle że te gogle są całkiem spoko.
Pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

babolfr ja sie ciagle dziwie czemu oni jakos nie bardzo chetni do podbijania europy. Bardzo fajna oferte mają i mogliby zawalczyć.
Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

No z tego co widzę, to ich sprzęt jest zarąbisty :)

A propo Azonic B-1 Blur, to co myślicie o szybce grubości 1mm? Oczywiście lexan. Daje to jakieś szczególne profity?

Aha, no i ogólnie jestem przekonany bardziej do JAGów i chyba je wezmę z przezroczystą szybką. Na eBayu jest możliwość dokupienia szybek "Smoke" do JAGów - sprawdzi się to w polskich lasach (ew. na narty)?

I zastanawiam się, czy jest sens kupować GDX, bo ogólnie brzydsze, ale mam możliwość kupienia czerwonej lustrzanki do nich za 20zł w CRC :)
Lustrzanki w polskich lasach dają radę czy nie za bardzo?
Bawić się w kolorowe szybki czy jednak jeździć w zwykłych małolanserskich przezroczystych? :)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ja mam crowbary enduro przezroczyste i polecam.
przy okazji polecam zrywki-to sie tyczy kazdych gogli.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ