kultura i poziom na pinkbike.com

mikael
Kontakt:

kultura i poziom na pinkbike.com

Post autor: mikael »

Witam drogich forumowiczów.
Od dłuższego czasu nie odwiedzałem strony www.pinkbike.com, po części zrażony jej ewolucją w kierunku portali społecznościowych, jak nasza klasa;p ( przyjaciele, avatary cuda dziwy;p). Jednak kiedy już mi się zdarzyło, odkryłem z zażenowaniem że na moim koncie wyżywa się pewien użytkownik, niejaki BIKERO. Jak doszliśmy do wniosku ze znajomymi miał on kiedys nicka b!kus.
Zwróciliśmy na niego uwage około roku, może półtora temu, głównie dzięki obraźliwym komentarzom jakie wypisywał na profilach różnych ludzi, oraz reakcji na wszelką krytykę z jaką spotykały się umieszczane przez niego zdjęcia. Jaki poziom przedstawia, najlepiej niech zobrazują przykłady:

http://www.pinkbike.com/photo/1375448/ (przed ostatni komentarz)

http://www.pinkbike.com/photo/2107275/ (kilka komentarzy)

Ogólnie użytkownik ten ma w zwyczaju, jeśli ktoś mu się narazi, systematycznie wchodzić na czyjeś konto i obrażać, wyzywać, grozić, straszyć. Poprzednie jego konto , jako b!kus pełne było obelg, gróźb. Na pewnym etapie znajomy otrzymał maile tej treści :

od (nazwisko i imię znane ) kamilorowero@o2.pl

jestes nikim sproboj z tym zyc gownarzu

(zapis orginalny)

lub np "kur*a zajeb*e cie" ( cenzura z litości)

Podobno użytkownik jest znany również na forum bikeaction.pl gdzie tak samo obraża, wyzywa, a na każdą krytykę reaguje groźbami.
Proszę o wzięcie tego tematu pod uwagę, i ignorowanie tego gościa jesli wy też wpadniecie w zakres jego zainteresowania. Zawsze wydawało mi się żę środowisko miłośników sportów ekstremalnych to jedna wielka rodzina, przynajmniej tak wygląda to u nas w Krakowie. Mam nadzieje że ten przypadek z Warszawy jest tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę.
Pozdrawiam
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Wiesz takie taborety sie trafiaja i trzeba olewac to i tyle , nie ma cos sie przejmowac , niech sobie zyje w swoim swiecie , ale dobrze ze dales temat , moze go zobaczy przynajmniej bedzie wiedzial jakie ludziki maja o nim zdanie , nawet jak powie ze ma to gdzies to niech sobie poczyta ;]
www.mm-foto.pl
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Wieśniaki i chamy wszędzie sie trafią nawet i w kręgu bikerów. Ja bym wysłał pw do jakiegoś moda na PB z przedstawienien sytuacji i napewno ban sie posypie.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Szczeniak mocny w gębie tak długo jak się chowa za monitorem. Zgłoś sprawę do Pinkbika, jak radził kolego powyżej, tylko zrób tłumaczenia na angielski. Szybko załatwią sprawę.

Koleś ma wyjątkowo charakterystyczny złomik i jak się go spotka to zawsze można "wyjaśnić" zasady kultury.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Albo zamiast tłumaczyć to na angielski, napisz do polskiego admina ;)

Ja się niestety zgodzę z tym, co napisałeś w pierwszych słowach. Pinkbike rzeczywiście schodzi na "naszą klasę"... Są ludzie którzy mają po 180 friends'ów! I wątpie, żeby znali ich wszystkich osobiście...
http://brooce.pinkbike.com
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Nie uwierze ze ten gosc ma 26 lat...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

mikael napisz do adminów jak brooce pisze.

Inna sprawa, ze Pink to zbiorowisko dzieci neo i to nie tylko o rodaków chodzi.
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

nie wazne xD
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mikael pouczylbys sie do egzaminu z ksop,zamiast sie przejmowac takimi bzdetami ;).mail do admina i zapomniec...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Zaku_Krk
Kontakt:

Post autor: Zaku_Krk »

Lol ten gościu wyżej to Sudi chyba ;p Więc wątpie żeby to był on :P
Steel2
Kontakt:

dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

koleś dostaje bana na pare dni jak nie poskutkuje to na dłużej i ddddłłłłłuuuuuuużżżżeeeeeeejjjjjj
http://dhcyc.pinkbike.com
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

Steel2 buahahaha
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

no niestety dzieci neo czają sie za każdym rogiem, na pinkbiku też :(
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
luśka
Kontakt:

Post autor: luśka »

ja też dołączę swoje zastrzeżenia co do Pinka. Robi się rzeczywiście PINK...
a druga kwestia która mnie irytuje (bardziej nawet pierwszorzędna) to stosunek napalonych gnojków do dziewczyn. Zobaczą laskę na rowerze to od razu język wystawiają do samej ziemi...
albo brzydko komentują.... ech
ŻAL, WSTYD...i bez komentarza
...carpe diem...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

luśka no co ty ja sie wszystkich po równo pytam co mają na sobie w ramach równouprawnienia :P
Swoja doga takie zachowanie to akurat normalne, ze bedziesz miała w kazdym community zdominowanym przez facetów. Zwłaszcza netowym. Nie ma co narzekać dopóki zdjeć siusiaka ci nie wysyłaja i nie dostajesz propozycji matrymonialnych od 40letnich turków :P
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

przynajmniej nie możesz narzekac na brak zainteresowania... :mrgreen: a tak na serio to poprstu to olej...
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Steel2
Kontakt:

Mnie wkurza ilość bezsensownych zdjęć i to najczęściej w złych kategoriach. Kogo interesuje 10 zdjęć tej samej piasty za 50 zł ? I to w kategorii DH racing lub DH/FR bikes ? I niestety polacy są w ścisłej czołówce zaśmiecających
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Mnie wkurza ilość bezsensownych zdjęć i to najczęściej w złych kategoriach. Kogo interesuje 10 zdjęć tej samej piasty za 50 zł ? I to w kategorii DH racing lub DH/FR bikes ? I niestety polacy są w ścisłej czołówce zaśmiecających
Tak, mnie tez to najbardziej wkurza ;p
ODPOWIEDZ