Ramy do opon 3 calowych (-:
-
- Kontakt:
Ramy do opon 3 calowych (-:
Monstrualne, ciężkie i powolne, a jednak zajebiste !! Właśnie, chyba każdy myślał chociaż przez chwile o założeniu opony 3 cale i przeistoczeniu swojej maszyny w cos co bardziej przypomina motocykl z pedałami niż rower.. (-:
Od pewnego czasu opętała mnie ta myśl i teraz szukam ramy, która bedzie pasować do takiej oponki na 26' lub 24'..bedzie niedroga, najlepiej kolo 18'..Może POINT albo POINT2 ? Co o tym myślicie?
Myślicie, że taki potwór bedzie nadawał sie do "walk ulicznych" ?
Co proponujecie ???
Może ktoś na czymś takim jeździ?foto?
Od pewnego czasu opętała mnie ta myśl i teraz szukam ramy, która bedzie pasować do takiej oponki na 26' lub 24'..bedzie niedroga, najlepiej kolo 18'..Może POINT albo POINT2 ? Co o tym myślicie?
Myślicie, że taki potwór bedzie nadawał sie do "walk ulicznych" ?
Co proponujecie ???
Może ktoś na czymś takim jeździ?foto?
-
- Kontakt:
Mialem 2x 3.0
narzekalem na nie wpizdu, zbieraja ci wszystko, dzialaja jak dodatkowa amortyzacja, ale to co robia z jazda na rowerze przechodzi wszelkie granice...
Kumple ze sztywniakow siadaja jada z 200m i wracaja zapoceni :D
Ogolnie to jest naprawde katowanie samego siebie...
A mimo to maja w sobie cos bo teraz zlozylem 26x 2.6 i zaluje, jak tylko bedzie kaska wrzucam 2x24x3.0 i to bedzie to co zawsze mialo byc :)
narzekalem na nie wpizdu, zbieraja ci wszystko, dzialaja jak dodatkowa amortyzacja, ale to co robia z jazda na rowerze przechodzi wszelkie granice...
Kumple ze sztywniakow siadaja jada z 200m i wracaja zapoceni :D
Ogolnie to jest naprawde katowanie samego siebie...
A mimo to maja w sobie cos bo teraz zlozylem 26x 2.6 i zaluje, jak tylko bedzie kaska wrzucam 2x24x3.0 i to bedzie to co zawsze mialo byc :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
do pointa spoko wejdzie 3.0 na 26calowym kółku ja mam taką opone
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=259456
tylko trzeba wyregulować żeby nie obcierało ale to nie problem
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=259456
tylko trzeba wyregulować żeby nie obcierało ale to nie problem
http://tiny.pl/vh4 <-- nasza maskotka klubu iksszprotka
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nigdy nie jezdzilem na kolarce ;d
Ale faktycznie raz w szklarskiej zajechala ekipa xc, jakies canondale z headshockiem, mysle przejade sie ;]
Dalem ziomowi moj motor a ja na niego... Ale ziom mial mine jak na duzym blacie zasuwalem pod lole jak z motorkiem w dupie ;d
Kurde ten rower sam jedzie... Zero oporow zero jakich kolwiek sil, jedzie i jedzie i zadnej sily nie trzeba do tego ;]
Ja tam lubie takie baje, zawsze lubilem. Potem w zderzeniu k-shel vs ja raczej wygram :D
Ale faktycznie raz w szklarskiej zajechala ekipa xc, jakies canondale z headshockiem, mysle przejade sie ;]
Dalem ziomowi moj motor a ja na niego... Ale ziom mial mine jak na duzym blacie zasuwalem pod lole jak z motorkiem w dupie ;d
Kurde ten rower sam jedzie... Zero oporow zero jakich kolwiek sil, jedzie i jedzie i zadnej sily nie trzeba do tego ;]
Ja tam lubie takie baje, zawsze lubilem. Potem w zderzeniu k-shel vs ja raczej wygram :D
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
Generalnie jezdze po miescie, ale nie xc..Raczej szukam miejsc, gdzie drogi sie konczą (-: Wiecie: schodki, murki, slalom miedzy ludźmi w godz. szczytu..Górki i dołki..Whatever, byle było ciekawie..
Mam teraz z tyłu Ninje2.35 , z przodu NBXa 2.5 i ten tył mi nie wystarcza..Z resztą pewnie 3.0 bedzie ważyło tyle, co teraz Ninja..hehe
A ramke potrzebuje ok.18, bo mały nie jestem i nie lubie skrobać kolanami o kiere.
Pierwszy pomysł Point, no dobra- tani i ujdzie..ale mało to wyszukane..A co powiecie o Dunconie, może dołożyć ze 2 stówy i polską produkcję brać..Tylko, czy z Dunconem, to nie bedzie ważyło tony?
Mam teraz z tyłu Ninje2.35 , z przodu NBXa 2.5 i ten tył mi nie wystarcza..Z resztą pewnie 3.0 bedzie ważyło tyle, co teraz Ninja..hehe
A ramke potrzebuje ok.18, bo mały nie jestem i nie lubie skrobać kolanami o kiere.
Pierwszy pomysł Point, no dobra- tani i ujdzie..ale mało to wyszukane..A co powiecie o Dunconie, może dołożyć ze 2 stówy i polską produkcję brać..Tylko, czy z Dunconem, to nie bedzie ważyło tony?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Przypomne temat- Rama do opony na 3 cale..Robimy coś w rodzaju rankingu ram..
O, przy okazji jest okazja skończyć z wyzyskiem i monopolami niektórych sklepów i jednostek !!! Piszcie, gdzie są najtańsze opony 3 cale np. Duro na 24' i 26' i inne..I tak samo z ramami np. najtańsze Pointy albo Duncony i inne ramy..
O, przy okazji jest okazja skończyć z wyzyskiem i monopolami niektórych sklepów i jednostek !!! Piszcie, gdzie są najtańsze opony 3 cale np. Duro na 24' i 26' i inne..I tak samo z ramami np. najtańsze Pointy albo Duncony i inne ramy..
-
- Kontakt: