Składanie sprzętu 4x
Składanie sprzętu 4x
Hejka. Od dłuższego czasu jeżdżę na Dragstar+Duro na kołach Dartmor blizzard. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale się spisywał. Teraz ma mi wpaść kasa, koło 2,5-3 tysiące i chce sobie złożyć coś lepszego. Nie do końca znam się na ramach i amorkach tylko bardziej na osprzęcie (to wymieniałem, ramę i amor mam od początku). Gdyby chodziło o sam 4x coś bym złożył, ale interesuje mnie też możliwość "lekkiego" FR. Znaczy się jakieś hopki, bandy itp. Więc tu muszę się poradzić. Na forum nic nie znalazłem aktualnego
Z początku zastanawiałem się na zostawieniem sobie kółek Dartmoor Blizzard ale są na piastach schimano więc sobie odpuściłem. W sumie zastanawiałem się nad:
DARTMOOR - Rama TWO6PLAYER - Słyszałem, że solidna, wazy 2,3kg ale zdaję się na was
Amor Nie mam pojęcia. Koło 600-700 może być używka. Skok w przedziale 130-140, żeby mi na hopkach nie dobijało. (świta mi PIKE ale nie wiem czy za taką cenę dostanę nawet używkę).
Koła DARTMOOR - Piasta X-ROLLS/ALEXRIMS DM 24
Tył DARTMOOR - Piasta X-FORRCE ALEXRIMS DM 24
I z tych ważniejszych części to tyle. Co wy na to?
Jak już mówiłem nie do końca się na tym znam.
Z początku zastanawiałem się na zostawieniem sobie kółek Dartmoor Blizzard ale są na piastach schimano więc sobie odpuściłem. W sumie zastanawiałem się nad:
DARTMOOR - Rama TWO6PLAYER - Słyszałem, że solidna, wazy 2,3kg ale zdaję się na was
Amor Nie mam pojęcia. Koło 600-700 może być używka. Skok w przedziale 130-140, żeby mi na hopkach nie dobijało. (świta mi PIKE ale nie wiem czy za taką cenę dostanę nawet używkę).
Koła DARTMOOR - Piasta X-ROLLS/ALEXRIMS DM 24
Tył DARTMOOR - Piasta X-FORRCE ALEXRIMS DM 24
I z tych ważniejszych części to tyle. Co wy na to?
Jak już mówiłem nie do końca się na tym znam.
Ostro w górę ;)
-
- Kontakt:
Ja mam kółka takie jak masz tu napisane. Obręcze nawet dają rade przy skokach na płaskie z ponad 1m. Piasta przód spoko, ale wziąłbym tańszego Novatec'a. Piasta tył z dupy. Po krótkiej chwili od zakupu rozwaliłem bębenek... A nawet nie szalałem, bo wtedy był to mój pierwszy rower tego typu :P Do tego ta piasta jest głośna, wydaje mi się, że inne piasty na maszynach takie nie są ;] Mocne szprychy też duża dadza... Chociaż, ja mam w swoich kołach zwykłe nierdzewki 

www.bike.nets.pl - rozwijamy się ;]
Ramke wziałbym Creepera jak już ma być do 4x bo i pzreciez hopy bandy itp to jest 4x własnie.
Co do amora to Pike 409 spokojnie za tyle kasy wyrwiesz a regulacja skoku przyda sie bo kazda trasa jest inna.
Piasty wziałbym Novatec DO 41 SB przód i tył DO 42 SB (czyli X-rolls i Free-force w nizszych cenach.
Obręcz moze tez coś z Dartmoora Fortress tanie i lekkie. Albo jak wiecej kasy to jakies Mavici.
Co do amora to Pike 409 spokojnie za tyle kasy wyrwiesz a regulacja skoku przyda sie bo kazda trasa jest inna.
Piasty wziałbym Novatec DO 41 SB przód i tył DO 42 SB (czyli X-rolls i Free-force w nizszych cenach.
Obręcz moze tez coś z Dartmoora Fortress tanie i lekkie. Albo jak wiecej kasy to jakies Mavici.
no creepera moglbys wziasc jak napisal Bombell, no chyba ze moze bys dorwal tanio pitbulla.. co do Pika, mam ale jesli wazysz troszke ponad 70 kg to moze byc dla ciebie za miekki (dla mnie byl) dlatego sobie kupilem twarda sprezyne(ok 180 zeta), zmienilem olej na 15W i jest teraz w sam raz
.. a jak dobrze poszukasz to znajdziesz jakiegos za 700.. piasty moga byc novateca bo sa dobre i trwale, a co do obreczy to fotress sa troche za malo wytrzymale, jak masz troche wiecej kasy to wez s-type, albo jak to sie teraz nazywa mtx 33.. jeszcze pewnie potem bedziesz chcial jakas dobra korbe z suportem to wez korbe hussefelta z suportem giga pipe
pozdrooo

pozdrooo
Pitbull i Creeper mi się za bardzo nie podobają. TWO6PLAYER wybrałem bo mi odpowiada wizualnie. Poza tym jak solidność. Wytrzyma nie doloty? ;p. No ważę więcej jak 70 więc jak będę zmieniał coś to sie odezwę zapytać co i jak
. Nad s-type się zastanowię. Całkiem konkretne. A oponki? Jakieś polecacie?
Ze starego roweru to może siodełko, kierownica, mostek i manetki. Raczej nic więcej sie nie nadaje. Na ramke mam kupca, napęd kiepskiej jakości, kaseta i łańcuch najwyższa pora wymienić. Kolanko też nie za bardzo. Ew. Napinasz z ringiem ale to tez do zobaczenia.
Edit. Mój kumpel sprzedaje pike 409 za 650 zł. Pasuje? Stan bardzo dobry. Znam kolesia i sam amor nie dobijał go. Rocznik 2006 i z tego co wiem on sporo przeleżał i teraz tez leży. Warto?

Ze starego roweru to może siodełko, kierownica, mostek i manetki. Raczej nic więcej sie nie nadaje. Na ramke mam kupca, napęd kiepskiej jakości, kaseta i łańcuch najwyższa pora wymienić. Kolanko też nie za bardzo. Ew. Napinasz z ringiem ale to tez do zobaczenia.
Edit. Mój kumpel sprzedaje pike 409 za 650 zł. Pasuje? Stan bardzo dobry. Znam kolesia i sam amor nie dobijał go. Rocznik 2006 i z tego co wiem on sporo przeleżał i teraz tez leży. Warto?
Ostro w górę ;)
Stanowczo nie Two6 playerowi! To rama do dirtu, jest za mała do ścigania się i nie będzie ci się za fajnie na niej jeździć tak jak pisałeś na bandach czy chopkach. Creeper jak najbardziej, ma lepszą geo od pitbulla wg. mnie.
Pike też będzie dobry, więc gdybyś go kupił musiałbyś dokupić piaste pod 20mm. Jakaś z najniższej półki ci wystarczy, np. novatec. Na tył musisz już wziąść coś lepszego. Coś w granicach 200zł będzie ok.
Obręcze Mavic X321 ! ! ! Mało ważą i są sztywniejsze od s-typów, które są cieższe:) Cena ok. 100zł. Do tego weź szprychy Dt Champion i będzie ok.
Pozdro
Pike też będzie dobry, więc gdybyś go kupił musiałbyś dokupić piaste pod 20mm. Jakaś z najniższej półki ci wystarczy, np. novatec. Na tył musisz już wziąść coś lepszego. Coś w granicach 200zł będzie ok.
Obręcze Mavic X321 ! ! ! Mało ważą i są sztywniejsze od s-typów, które są cieższe:) Cena ok. 100zł. Do tego weź szprychy Dt Champion i będzie ok.
Pozdro
http://zwolson.pinkbike.com/album/Zawody/
ablee jeszcze zalezy jaki full bo pewnie chodzi ci o tego co masz linku ;].. jesli full do 4x to max ze skokiem 100 bo przy wiekszym zle sie jezdzi.. no i mozesz wziasc tego creepera i bedzie ok.. a co do napinacza mozesz wziasc truvativa boxguide bo sam mam i jeszcze ani razu mnie nie zawiodl 
pozdrooo

pozdrooo