Witam
Szukałem podobnych tematów ale nic nie znalazłem wiec pisze nowy
Mianowicie mam taki problem ściągłem wyczyściłem łańcuch nasmarowałem wszystko pięknie założyłem i poszedłem na rowerek a tu nagle mi łańcuch szczela no i nie wiem czym to jest spowodowane czy może to bębenek mi szczela
(szczela jedynie pod wększym oporem)
Łańcuch możę strzelać jak jest nowy bo musi sie ułożyc czy rozciagnac. Możę to wina czegoś innego. A jeśli jednak lancuch to sie ulozy na nowo i bedzie good.
jak sam łancuch wymieniles a reszta napedu jest zuzyta bardzo to moze dlatego strzela- zeslizguje sie z zebatek wytartych....albo nasmaruj go i sprawdz czy dalej to samo, moze piachu sie dostalo, nie wiem...zalezy od dzwieku
Mi się po miesiącu wytarło.
Jaką masz korbę/kasetę?
Dokładny model to Ci powiem, czy masz to co ja - wszystko na złom, czy to jednak wina tego, że jest niedotarte i tego, że to po prostu czasami może strzelic.
Jak baaardzo mocno obciążę to mi sporadycznie też trak strzela.
ludzie kurtka:/ to że wyczyściłeś to wcale nie znaczy że jest czysty weź go w łapska i powyginaj jeżeli przy wyginaniu "szczela" to znaczy że należy dokłądniej wyczyścić i pewnie to jest to bo czasem nie strzela nic a po czyszczeniu jak ziarenka piasku wpadną głębiej to strzela i trzeba czyścić kilka razy (mówię o specjalnym czyściku do łańcuchów np. finish line)