Nie DT swiss. Od CK mocniejsze sa podobno piasty Burgteca (tez sa na CRC) wiec moze spróbować. 729 albo 823 (jak bezdetki chce) i kolo bedzie super mocne i waga niska.
cyprian14 cholera czytaj ze zrozumieniem. Gdzie napisalem, ze CK jest slabe? Chlopak chce mocne kolo to sugeruje cos co podobno jest mocniejsze. Masz CK to nie musisz sie od razu podniecać.
motomysz funn robil obrecz o prostokatnym profilu na 48 szprych. Ale 729 lub 823 spokojnie styka.
no jeszcze zalezy czy chce to kolo zlozyc w polsce czy np na crc.. bo z tego co patrzalem na allegro to nie ma double wide, na crc sa.. ja do tego bym wzial piaste hope pro II , jest jeszcze opcja zlozenia kola na 48 szprych..
cyprian14 boże dziecko drogie tak i te kola sa na 6.1D od DT czyli smiec obreczach. Pomysl zanim cos napiszesz.
Double wide i wszystko ciezsze od 729 to glupota. 48 szprych tez. Jak sie jest ciezkim to 36 a lekkim to 32 (a nawet jak jest sie ciezkim to pewnie 32 styknie). Hope nie sa mocne - sa lakkie ale super wytrzymale nie sa.
jak dla mnie nie ma takiego pojęcia jak "najmocniejsze koło" mogą być komponnty za 250zł i dobrze zaplecione i wycentrowane i wytrzyma dłużej i więcej niż koło za 1000zł
Dragon-kr nie rozsmieszaj mnie obrecz DM24 moze i jest dobra(sam mialem sezon taką) ale kurcze przy ex729 czy innej to to jest gówniana obrecz
i jeszcze ta piasta. mi sie shimanowskie piasy po 4 miesiącach sypnęly
czarny09jak nie umiesz jezdzic to co sie dziwisz......troszkę kultury a nie wyśmiewaj...ok? to że się tobie rozpierzyło nie znaczy że komuś innemu też się rozpieprzy(ale zapomniałem...jak ktoś coś rozpieprzy to od razu musi być to szajs)......jeździłem dłuuugo na takim secie i dawało radę...gdyby nie zmiana ramy to dalej bym na takim kole jeździł
Dragon-kr co do obreczy to by jeszcze pszeszla ale wolalbym rhyolite xl , ale xt na tyl to nie , mialem lx i polegl, znaczy lozyska nie wyrobily po 5000km, dlatego teraz preferuje tylko maszynowe.
xt to sie nadaje dla mnie do xc, zero skokow, wtedy ta piasta daje rade