ratunek na pekajace marzochy?????

Xprot

ratunek na pekajace marzochy?????

Post autor: Xprot »

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... erid=35774

tu macie mozliwosc lookniecia na moja nowa korone-dziwke do wszelkiego typu marzochow. jak co to MOZE za 350zlociszy bedziecie mieli mozliwosc nabycia ode mnie tego cacka ( musze zrobic testy, ale chce sie zorientowac czy bylby popyt;p)

sauron ty baranie kto si nie zna ten sie nie zna....... palo......

dzieki za opinie, porady, uwagi itp.!!!!!!!!!!!!!!!!!1
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

hehe pink bike sie jebie...
Xprot

ja sie jebie tera to napisz potem ale ludzie piszcie opinie!!! i czy ktos bylby zainteeresowany?
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

sie jebie aczkolwiek zaczynam widziec jak toto wyglada.

ile wazy w porownaniu z oryginalem ;) i z czego to jest i wogole

jesli dziala to super sprawa, sadzez e lepiej to niz golenie i znow ta sama krobne za 800 zeta ;P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Xprot

to wazy ok2 razy tyle co tamto gownienko ale waga calego amosia nie urosla az tak ( max 200gieta, nie wazylem dokladnie)
to jest alu niewiem dokladniej twardosci, ale pilnikiem to jebac to trzeba byc pacanem bo jet mega ciezko.....

i wlasnie dlatego pytam, bo to jets alternatywa dla tych 800 zeta : /
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

sztyce w komplecie ?? kopilbym to ale nie za 350 zl , 200 , zawsze mozna spawac
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

mial obyc rura sterowa :)
Xprot

no nie 200 to sie nie da...... a rure i golenie mam ze starego dja!
tupamaros
Kontakt:

Post autor: tupamaros »

eee
co to za zajebista naklejka
też taką chce(mafia samochód słubowy)
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

mimo ze nie mam dja to mam kilka pytan :]

- czy to jest wyzsze od zwyklej korony
- co z praca skoro korona ciezsza to praca powinna sie zmienic
- cos tam bylo mowione ze mozna kupic tylko korone z lagami a nie oddzielnie wiec jak oddzieliles korone od lagow?
teh_pwnerer
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

duzy respect mimo wszsytsko

ale jesli to wazy 2 razy wiecej wiec i amortyzator bedzie bardziej sie wbijal chyba ze zrobie wieksze naprezenie ale to nie o to chodzi..
czy np w innych ramach ta korona nie bedzie zawadzała przy skretach ?
pomysl zajebisty znalazlby wiecej zwoleninikow gdyby jeszcze jakos to wygladało a nie jak pustak :/ chociazby cos na styl starych koron w bomberach ale z rozstawem i srednica goleni 32 mm :)

Jeszcze raz Respect ale dobrzebyloby zdjąc troche tego złomu zeby mialo to jakis wyglad :) wtedy bylbym skłonny wydac te 350zł ale przy obecnym stanie wizualnym niestety nie.... domyslam sie ze wszystko kosztuje tez chcesz cos zarobic :) (biznes to biznes) ale nie za taką cene :/

Pozdro
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

a no i czym robiles mialem dostep do cnc czy stukales dlutem i mlotkiem w piwnicy :P dal bys inny kolor srebrn,y rozowy, camo do tego logo jakas wariacja z X i dla mnie bylo by git
teh_pwnerer
Xprot

hmmmmmmmm odchudzanie..... nie to nei o to chodzi..... to ma byc panzer i tak wygladac w zamysle... ale jak ktos chce to inny projekt tez mozna wykonac....

wymiary sa podobne (wysokosc,dlugosc, szerokosc) jak normalnie w dju
korone rozcialem flexem (tak zeby goleni nie pocioac) i wyjalem golenie po rozgieciu (w szpare sie wklada srubokret i sie rozgina;p) a nowa jest na sruby i nie ma problemu

mi sie podoba ten rst.....;p
Yogi
Kontakt:

http://www.cyklotur.pl/go/_info/?id=139 ... 4852b61d19

Pomysl nad czyms takim... ale na 32mm i odpowiedni rozstaw goleni :)
chodzi mi głownie o wyglad i o wage ... nie chce dopierdolic kolejnego kilograma na przod bo moj amor siadłby pod Twoją koroną wtedy na lajcie wchodzilby na 10-11cm :/
Dobrze jakby ktos zaczął bic takie koronki ale do moddeli 2003 wzwyz :)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Xprot

no rozumiem ale mi nie wychdodzi do konca tatki koszt jak im :(
ale pierdolni z tym uginaniem................ nie wplywa ani troche na prace amora ta korona ale luz jak myslicie ze tak ....... przeciez to jest +200gram
a roznice pracy czuc i widac miedzy osobami co waza np. 50 i 70 kg.......
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Moim zdaniem zawodowa robota, jak na prototyp to wygląda lepiej niż ramy DM :) a tak poważnie, to jak by to trochę lepiej obrobić to super produkt. Przecież te korony pękają bez powodu jak by były z plastiku. Jeszcze tylko lagi dorabiać .... .
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

yogi:
to nie jest 2x ciezsze tylko ciezsze ok.200gram, czytanie ze zrozumieniem sie klania:]
a co do korony to jest zajebista, respect...
i napisz skad masz taka naklejke bo tez bym chcial...:P
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

xprot, w nawiazaniu do naszej korespondencji odpoweim tutaj na wszystko za jednym razem:

jesli chodzi o matreial polki, i mowisz, ze nei ejst ona odlewana tylko frezowana to mysle ze jest to aluminium pa6lub pa7. sadze tak po duzej twardosci o ktorej wspominales. taki material jest jaknajbardziej dobry na takie rzeczy.
co do samej polki, to troche dopracuj design (ludzie strasznie na to zwracaja uwage) i mzoe cos kasy zarobisz. tez myslaelm juz dwano o robieniu polek do bomberow, ale ja bym chcial calsoc cnc, wiec koszty wykonania byly by znacnzie wyzsze. no i tez chcialbym na niej zarobic z 50 zeta. tak wiec, moze kiedys, na razie nie bede ci psul rynku ;)

z goleniami to jest taka sprawa:
latwiej mi od zera zrobic swoje wlasne golenie do swojego amora, bo wiem jakie bede mial tam gwinty, srednice, tolerancje itp. dorabianie golenie do czegos istniejecego, neisie ze soba koniczenosc dokladnego meizrenie wszystkich wspolpracujacych czesci, dopasowywania, poprawiania ip. po prostu w **** roboty a efekt i tak nie dokoncz pewny. poza tym, o ile polka jest najdrozsza czescia amora. o tyle golenie sa najtrudniejsze w wykonaniu.
dlatego tez nie podejmuje sie takich rzeczy.

do pozostalych:
jak chcecie miec lekkie widelce, to sobie kupcie aluminiwoe echo do trialu (ok 600gr, cena kilka baniek) tytanowe moratti (cena ok 2500zl) lub widelce z wlokna weglowego do kolarek (rozych firm, cena od 800zl). nie widze problemu.

chyba kurrwa wlasnie o to chodzi zeby nowa polka byla wieksza i ciezsza. ma byc po prostu mocna.
Yogi
Kontakt:

[quote="quake"]yogi:
to nie jest 2x ciezsze tylko ciezsze ok.200gram, czytanie ze zrozumieniem sie klania:]
a co do korony to jest zajebista, respect...
i napisz skad masz taka naklejke bo tez bym chcial...:P[/quote]

spoko nie widzialem moj blad juz wczesniej ale nie chcialo mi sie pisac sprostowania :/
pomysl zajefajny ale zeby własnie dopracowac ociupinke pod wzgledem wizuaalnym :) przynajmniej cos jak zrobil Dziki :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=290003

calkiem przyjemna sprawa i wyglad juz mogby byc :)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
ODPOWIEDZ