SC bullit & Dorado - rama fr
-
- moderator
- Kontakt:
SC bullit & Dorado - rama fr
yo
wkońcu dostane jakieś normalne dofinansowanie i mam zamiar sobie wymienić frameseta no i teraz kilka pytań
chce sobie zlożyć jakiś legendarny fr set
wybór padł na sc bullita z 5th elementem i teraz: w rozmiarze 17' można dać siodło na sam dół? czy opona będzie haczyć? jak ramka się zachowuje na dropach itp/
bo w krankedach sobie radziła niezle ;p
2 sprawa to amor, myśle o
dorado, ale jaki rocznik najlepszy?
shiver, super t 03' , albo zostawić mojego juniora
na shiverze jezdzilem po ulicy a z dorado nie mialem stycznosci
a mój junior to jednak ssv i jest mało funkcjonalny nie da się ustawic zeby nie dobijal na dropach a na dh wybieral kazdy korzen ;p więc jak sobie upside down bedzie radzic na dropach / stairgapach itp?
pozdro
wkońcu dostane jakieś normalne dofinansowanie i mam zamiar sobie wymienić frameseta no i teraz kilka pytań
chce sobie zlożyć jakiś legendarny fr set
wybór padł na sc bullita z 5th elementem i teraz: w rozmiarze 17' można dać siodło na sam dół? czy opona będzie haczyć? jak ramka się zachowuje na dropach itp/
bo w krankedach sobie radziła niezle ;p
2 sprawa to amor, myśle o
dorado, ale jaki rocznik najlepszy?
shiver, super t 03' , albo zostawić mojego juniora
na shiverze jezdzilem po ulicy a z dorado nie mialem stycznosci
a mój junior to jednak ssv i jest mało funkcjonalny nie da się ustawic zeby nie dobijal na dropach a na dh wybieral kazdy korzen ;p więc jak sobie upside down bedzie radzic na dropach / stairgapach itp?
pozdro
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Shiva to świetny amor ale jednak troche waży - 4kg. Do Bullita pasowałby raczej super-t albo dorado. Ramka jest stosunkowo lekka, także nie ma sensu pakować do niej ciężkiego amora. Wybierając pomiędzy super-t a dorado wziałbym super-t (szczególnie z tego rocznika, który wymieniłeś). Dlaczego? Lżejszy, bezawaryjny, super pracujący. Dorado trzeba po prostu lubić żeby go kupić - co nie oznacza ,że jest to zły amor
.

No RiSk, No FuN
-
- moderator
- Kontakt:
Bo z tego co ja wiem to dorado takie nie za wytrzymałe jest, szczególnie takie 5 letnie
ale jednak ciagnie mnie do upside downa ;p
a 4kg na shivera to czy ja wiem tylko 700g wiecej niz moj junior to roznicy mi nie zrobi
ale jednak ciagnie mnie do upside downa ;p
a 4kg na shivera to czy ja wiem tylko 700g wiecej niz moj junior to roznicy mi nie zrobi

Trek Session Park
shiver to sie gnie jak głupi wsadzasz rower w stojak na rowery i mozna xup zrobic (ironia, ale mozna dosc znacznie skrecic kierownice) do tego egzemplarz ktory ma kumpel zapewnia nieustanne smarowanie tarczy hamulcowej nie wiem w jakim stopniu jest to przypadek odosobniony,
dorado bedzie lepsze od shivera moim zdaniem, ale gorsze od super t ze wzgledu na to ze czesciej trzeba do niego zagladac no i pewnie tez mniej sztywne, wytrzymalosciowo mysle ze daloby rade, aha jak dorado to rocznik 03, 05 zszedl na psy.
dorado bedzie lepsze od shivera moim zdaniem, ale gorsze od super t ze wzgledu na to ze czesciej trzeba do niego zagladac no i pewnie tez mniej sztywne, wytrzymalosciowo mysle ze daloby rade, aha jak dorado to rocznik 03, 05 zszedl na psy.
Pomysł fajny ale czy sensowny ? Ze starym sprzętem jest dużo więcej kłopotów, brak dostępu do części zapasowych,jak kupujes używany to tak naprawdę nigdy nie wiesz w jakim stanie jest. Tym bardziej sprzęt kilkuletni, często po kilku właścicielach.
Nie lepiej pomyśleć o czymś mniej "kultowym" za to w stanie techniczne bdb ?
O ile bullita to jeszcze rozumiem ( choć osobiście, chyba mam uraz do tej ramki ) o tyle zabytkowego widelca to już niezbyt ( może lepiej nad jakimś nowszym Boxxerem pomyśl ? )
A może jakieś demo +888 ?
Nie lepiej pomyśleć o czymś mniej "kultowym" za to w stanie techniczne bdb ?
O ile bullita to jeszcze rozumiem ( choć osobiście, chyba mam uraz do tej ramki ) o tyle zabytkowego widelca to już niezbyt ( może lepiej nad jakimś nowszym Boxxerem pomyśl ? )
A może jakieś demo +888 ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
-
- moderator
- Kontakt:
Steel2 Za boxxerami nie przepadam i lubie takie oldschoolowe sprzęty ;p
A demo jednak jest drogie
A demo jednak jest drogie
Trek Session Park
morthiasa uszczelki typu zamienniki jakies ze sklepu z maszynami rolniczymi, slyszalem ze kazdy oring mozna dokupic? nie wiem dokladnie bo dorado nie posiadam,
a oryginalu ze stanow sie nie da ?
a oryginalu ze stanow sie nie da ?
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
No to racja, bo ma szesciokątne te cośki a shiver okrągłe ;pKorean_Boy pisze:dorado bije shive jesli chodzi o sztywnosc ...
Bez przesady ;d ja waze 56kg ;dSzakall pisze:jak chcesz legendarny fr set to moze SC S8 z monsterem ?troche klockowaty ale naprawde legendarny sprzet Razz
Trek Session Park
ddex, dopasowac na 100% sie da, ale nie wytrzyma to zbyt dlugo. Teraz mam w swoim Boxxerze takie zamienniki i po paru dniach juz zostawiaja olej... W srode bede mial od motocykla, powinny byc lepsze (od amortyzatora, oczywiscie).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC