Giant AC, a DH??
Giant AC, a DH??
Witam:)
Mam dylemat.. Czy Giant AC team (168mm skoku) będzie się nadawał ze swoją geo do lekkiego dh?? Ważę niewiele bo tylko 64kg, więc nie potrzebuję okropnie mocnego sprzętu. Zastanawiam się nad tą ramą, bo ona nie będzie wyglądać śmiesznie z Z1 2007r. które ma 150mm... Jeżeli kupię coś stricte do dh to czeka mnie zakup większego amortyzatora a ten na razie daje ładnie radę...
Za sensowne odp dzięki z góry:)
Pozdro!
Mam dylemat.. Czy Giant AC team (168mm skoku) będzie się nadawał ze swoją geo do lekkiego dh?? Ważę niewiele bo tylko 64kg, więc nie potrzebuję okropnie mocnego sprzętu. Zastanawiam się nad tą ramą, bo ona nie będzie wyglądać śmiesznie z Z1 2007r. które ma 150mm... Jeżeli kupię coś stricte do dh to czeka mnie zakup większego amortyzatora a ten na razie daje ładnie radę...
Za sensowne odp dzięki z góry:)
Pozdro!
A wiec tak. Rama przy takim dosc wysokim widelcu nabiera lekko zjazowej geometrii i znacznie poprawia sie praca zawieszenia w porownaniu np. do pracy z widelcem o skoku 130mm. Rama sie oczywiscie nada na wszystkie nasze trasy- przejedziesz a moze i o cos tam powalczysz jezeli nad technika popracujesz. Przy twojej wadze powinna wytrzymac ostra jazde lecz pamietaj o jej przeznaczeniu tak jak pisze steel. Hopy jakies tam sredniej wielkosci dobrze wyladowane lyknie z przyjemniascia, lecz przy nieudanym ladowaniu czy niedolocie moze byc spory problem
http://www.endura.pl
Hmm czyli do dużych dropów sie nie nadaje.. Ale np to http://www.mtb.com.pl/galeria/displayim ... m=1&pos=55
wytrzymał bym waszym zdaniem??
wytrzymał bym waszym zdaniem??
S: NS Radiator, NS Bad Mama, NS Roller 9mm, Hayes Nine (części), Kaseta Alivio
-
- moderator
- Kontakt:
stinky chodzi po ceny pod 2k... gdy ac można mieć po 1,2k
Zależy z jakim damperem... Taka cena dotyczy raczej standardowegi - HV SHOCK mimo nie pozornego wyglądu chodzi całkiem całkiem... Pro deluxe (starsze ramy) chodził bardzo fajnie , minusem było to że przy większym katunku po prostu nie dawał rady...