Witam, chciałbym prosić Was o rade w sprawie doboru tarcz. Posiadam dwa hamulce Avid Juicy 5 i mam zamiar dokupić do nich komplet tarcz 203mm. Najbardziej zainteresowany jestem Tarczami XT/Grimeca na 6 śrub, ale nie wiem czy bieżnia tarczy nie jest zbyt mała w stosunku do wielkości klocka:/. Pozostałymi opcjami są Hayesy V8 oraz Avid Polygon bądź G2CS. Co wybrać i co ew. polecicie? Pozdrawiam
Osobiscie bym w hopy albo formule poszedl. Mam 220 formuli i naprawde tarcza godna polecenia, swietnie na niej chamowal moj saint nie wiem jak bedzie teraz z code ale podejzewam ze rowniez sie nie zawiode
Jak wyżej napisał albo te G2CS choć się gną Przynajmniej moja 160mm się pogięła.Ja mam tarcze magury i polecam.Są pancerne.;D Jak ich jeszcze nie pogiąłem to jest dobrze ;]
Pozdr;)
Jeorge a nie brałeś pod uwagę np. tarcz Hayes'a? hamulce same w sobie może nie są rewelacyjne, ale tarcze robią porządne. Jak chcesz to mam wolne 2 203-ki (V8), nówki. Poprzedni komplet wystarczy mi jeszcze na przyszły sezon spokojnie
eskimos28 jezeli przegrzewasz tarcze i np. kamien czy strzeli w tarcze jak jest goraca to nic dziwnego ze ci sie tarcza gnie. Jak chcesz zeby sie mniej grzała to zainwestuj w 203mm. Pomysl sobie jak np. przegrzejesz tarcze i przy duzej predkosci trzeli ci kamien w przednia tarcze . W tym momecie pierwsze co sie dzieje to tarcza wyrywa zacisk , Ty wylatujesz przez kiere lecac baaardzo daleko , no i jeszcze moze dojsc do peknieca amrtyzatora.
exave forum to nie giełda. Tarcze Avida sa znacznie lepiej wykonane i mniej sie grzeja od tarcz Hayesa.
Nawet jeśli chciałbym Avid'owskie tarcze to i tak nie mieszczą sie w moim budżecie. Poza tym są trudno dostępne na allegro (a wlasnie z allegro chce te tarcze kupic).