Spaced pisze:Driver tak ale 2 stage ma o tyle nowatorskie rozwiazanie, ze nie masz typowej lini po której podrózuje oś, a zamiast tego masz (przynajmniej w teori) cos ala pole ugiecia.
Przeciez ja sie nie wypowiadalem o tym 2stage
Spaced pisze:Apo ma 2 dampery po prostu dlatego, ze ma posrana ilosc skoku. Innowacja srednia.
Swoja droga fajnie, ze nawiazuja do dawnych czasów ale nie łatwiej bylo dogadac sie z jakas firma i zrobic rame z damperem 300mm? Do orange na 2010 beda taki pakowac. No chyba, ze tutaj też działa to jak w 2stage ale mysle ze poruszyliby ten temat na stronie Wink
Ale ja mowie o tym starym Apocalypse (z wygladu przynajmniej jest taki sam jak nowy). A przeciez dawanie dampera 300 mm to nie to samo co dwa dampery bo przeciez przy normalnej jezdzie dziala tylko 1 damper a przy mocnym uderzeniu wlacza sie drugi (dodatkowy skok) i mozesz ustawic ze pierwsza czesc (np. 200 mm) skoku jest liniowa a druga (np. 100 mm) mocno progresywna, a czy na jednym damperze to ustawisz to niewiem, ale szczerze mowiac srednio mnie to obchodzi, a temat jest o innowacyjnych konstrukcjach - ten model Karpiela w tamtych czasach byl zdecydowanie innowacyjny, tak samo jak Monster T jak wszedl do produkcji