Cieknący super T 2002

lolek789
Kontakt:

Cieknący super T 2002

Post autor: lolek789 »

Witam mam taki problem ...Biore dzisiaj rano rower patrze a tam hebel przedni
0 nic nie lapie a z amora z pod uszczelek po ugiecie leje sie masa oleju..
co jest grane?? wczoraj rano wszystko bolo cudo lagi suchutkie??czy zassal trcohe wody po wczorajeszcej jezdzie?? kurzowe mam uszcelki enduro??olejowe nie wiem...jakies sugestie?? wymiana uszcelek?? we wrzesniu mial serwis wymiana oleju u czyszcenie i wszystko gralo jak marzenie..pozdro
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Zepsuł się. Rozbieraj i serwisuj.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

być może się podwinęły, nieistotne, musisz rozebrać, by wiedzieć o co chodzi
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

jak poszły uszczelki to tym razem załóż oryginały, enduro są słabe, ścierają anodę, puszczają brud itd.
lolek789
Kontakt:

Post autor: lolek789 »

Bo jeszcze sprawa taka ze wlewalem motorex(czerwony) a wylatuje zielony :P pewnie juz zasyfiony
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

ja mialem podobnie ze swoimi 66rc jakis tydzien temu...
jezdzilem w sobote caly dzien i lagi suchutkie...w niedziele rano jade na miejscowke pojezdzilem z pol godziny patrze a tu na lewej ladze taka obwodka z oleju..mysle sobie ze to nic powaznego... po jakiejs godzinie cala laga byla w oleju i brudzie ktory sie przlepil... a zanim wrocilem do domu czyli po jakis 2godzinach doslownie cieklo mi dolnych goleniach i kapalo na ziemie... wyciek byl tak duzy ze myslalem ze uszczelka olejowa pękłą czy cos bo wogole oleju nie trzymala...
w domu rozebralem amora wyciągnąłem uszczelki patrze ze uszczelki cale... no to z racji tego ze zblizaly sie swieta to nie zamawialem z gregorio uszczelek bo czasu nie bylo na dostawe a trzebabylo jezdzic bo wolne w szkole :P
wiec pozdejmowalem z uszczelek te sprężynki oringi i je poskracalem kazdy o jakies 2cm... pozakladalem włożyłem uszczelki zalałem amora olejem i do dzis lagi suche... po nowym roku zamowie sobie uszczelki na wszelki wypadek ale bede jezdzil na tych dopuki nie zaczna przeciekac :)
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

Podłączę się pod temat. Koledzy a ja też mam pytanie odnośnie Super T 2002. Chodzi mi o to czy u jakiegoś tokarza czy frezarza da się dorobić te mocowania ośki qr20, które w nowszych modelach wyewoluowały w motylki??

P.S. Wiem, że to nie giełda, ale jeśli by ktoś takie mocowania posiadał lub wiedział jak wykonać (jakieś wymiary, zdjęcia) to proszę o kontakt na priv.
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
ODPOWIEDZ