ciezko powiedziec, bo dla kazdego kazda rama moze byc dobra i zła.
od siebie .... norco rampage 08' (dozywocie + dobra cena = moim zdaniem bardzo fajna ramka)
ja od siebie proponuje dangerous mike ds 3.0 bądź 4.0 osobiście nie widze między nimi różnicy. mam 4.0 i mi się wypasienie jeździ aczkolwiek jedni chwalą jedni nie, ile ludzi tyle opinii:D
mardar007 a idz Ty z tymi DM lamia sie strasznie.. Jak najlepszy mialby byc to: NS Surge/stary Bitch, DC Cock/Cocer, w/w SC Jackal, a i jeszcze Orange Msisle (ale troche cene przekracza)
Surge mocny dopóki nie walniemy tam 2-pólki
Bitch bardzo wytrzymały w koncu dawali gware na 2-półkowe amortyzatory , nie warto sie pakowac w bitcha 08'
Cocker jak i Cock - zajedwabiscie mocne ramy
Z tego co tu czytam to:
- Bitch wcale nie mocny, wiele poległo, od siebie ramy nie polecę. Z resztą tylko 2 lata gwary, ostatnie modele z 2007r te niby "mocne" czyli w najlepszym przypadku używki zostaje jeszcze rok gwary.
- DC Cocker - dziwna rama, IMO przerośnięta dirtówka i wcale nie taka mocna, też sporo poległo
- DC Cock - praktycznie nie do zajechania, kilka modeli poległo, ale to jak ktoś pakował Super Monstera, albo z 70km/h zaliczył dzwona.
- SC Jackal - nie doszły mnie słuchy o jakiś zajechanych modelach
- DM DS też nie jakiś supr mocny
Podsumowując kupiłbym albo DC Cocka, albo SC Jackala jeśli chcesz coś mega mocnego.
Johnyk albo tego Zumbi szczerzę mówiąc duzo osób jezdzi na tym z dwoma pólkami i jakoś nie widziałem pęknietego
Ale reasumując na Twoim miejscu kupiłbym tego Cocka który na długich miskach jeśli dobrze pamietam/ orientuje sie DC daje dożywotnią gware ale tego nie jestem pewien musiałbys zobaczyć na stronie Duncona bo mi sie nie chce
wojtasu z zumbi nie wiem, nie interesuje sie tymi ramami. A'propos cocka, to chyba do cockera z długimi miskami dają dożywotnią, a do Cocka, którego chyba nie ma już na stronie DC bo go nie robią, z tego co się orientuję to dawali chyba 2 lata gwary, a z długimi miskami 5 ale też nie jestem pewien. Z resztą kto jeździ na tej samej ramie ponad 5 lat
Ja tutaj tylko wtrące, że między DM DS 3.0, a 4.0 jest spora różnica w tylnych widłach. I zważcie na to, że najwięcej jest 4.0 połamanych(ogólnie tego mało jest połamanego xD). No, ale racja nie jest to jakieś totalnie nie do zajechania, ale z Monsterem daje rade bez problemu. Oczywiście mowa o DM DS2.0/DM DS3.0
P.S. Żeby nie było to ja uważam Evil Imperial za najmocniejszą ramę, ale mogę się mylić. Ogólnie prawie to samo co DC COCK.
P.S. 2. Mówimy o NAJLEPSZEJ nie NAJMOCNIEJSZEJ ramie. Sam popełniłem błąd... Za najlepszą uważam DM DS 3.0 ! Ponieważ jest naprawdę wytrzymała, ma fajne geo, wytrzymuje duże amortyzatory i nie jest mega ciężka dla porównania DC COCK waży 3,6kg:)