Części rowerowe w życiu codziennym, inne zastosowania.

re5pect
Kontakt:

Części rowerowe w życiu codziennym, inne zastosowania.

Post autor: re5pect »

Wpadłem na pomysł założenia takiego tematu, z powodu iż mam szafe połamanych/popękanych i zepsutych części. W tym temacie proszę o podawanie waszych pomysłów co zrobiliście, lub co można zrobić ze starych zużytych części rowerowych. Może ja zaczne, najpierw dam pomysły które sam użyłem:

- na pewno możemy wykorzystać znany wszystkim łańcuch jako biżuterie 9dość popularne):)

- stare ramie korby (najlepiej lewej) może posłużyć jako bardzo "luksusowy" i komfortowy uchwyt do szafki/szuflady (ktoś dał w to miejsce adapter hamulcowy, kiedyś miałem tam pająk kasety XT, bardzo ładnie się prezentował).

- w jednym sklepie rowerowym widziałem że podwieszone na suficie koła z przymocowanymi ramkami i żarówkami spełniały rolę "gustownej i nastrojowej" lampy. Naprawde ładnie to wyglądało.

Tertaz czekam na Wasze pomysły, mam nadzieję że temat nie będzie uznany jako temat z dup.., wiecie z czego;) Pozdrawiam, fotki mile widziane.
gg: 4709451
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Możesz zawiesić jakąś nie za cieżką część (np przerzutkę) na lince, linkę przywiązać do kijka. Nawijaj linkę kręcąc kijkiem - masz maszynkę do ćwiczeń :) Na podobnej ćwiczy Kubica ;)
http://brooce.pinkbike.com
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

z zębatki od przerzutki można zrobić breloczek do kluczy :)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

KaKTuSSS to jest to :!: Jak nie wymyśle nic innego, to potne starego deemaxa, troszke podprostuje i będzie wieszak:) Obręczy połamanych mam nadmiar, ale wieszak z Double Wide'a byłby przeadą;)
gg: 4709451
ODPOWIEDZ