Shimano XT Shadow

greenman
Kontakt:

Shimano XT Shadow

Post autor: greenman »

Siema
szukam jakiegos dobrego napedu. Co myslicie o przerzutce XT shadow 08' ?
Daje cos ten system shadow czy lepiej jest kupic tradycyjną wersje ??

rozwazam tez inna opcje - inwestycja w srama x7

z góry dzieki za pomoc, pozdro
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

mam xt shadow, super przerzutka. mniejsza waga, lepszy design. moim zdaniem shadow to super pomysl shimano. mniej wystaje, lepsze prowadzenie linki. co do kultury pracy sie nie wypowiem, bo nie umiem tego okreslic. na moje potrzeby starczala alivio, ale ze ten xt sie trafil nowy za 100wke to sie skusilem ;)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Na pewno system shadow daję, przerzutka jest szybsza i sztywniejsza. Nie kupił bym znów zwykłej wersji po przesiadce. Co do faktu iż konstrukcja jest schowana, nie da się tego ukryć ale nie ma co się oszukiwać że rzadko przejeżdża się 1cm od skał tylnymi widełkami, inna sprawa że przy poważnej wywrocce na bok przerzutka nie jest tak narażona jak dawniej na uszkodzenia. Poza tym idzie ją wyrwać za ok 100 pln co w połączeniu z wagą, estetyką, działaniem itd jest bardzo dobrą wg mnie opcją.

Jako użytkownik (ponad pół roku) polecam.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

mam tą przerzutke ze średnim wózkiem od 2 tygodni, a wczesniej mialem xt z krótkim wózkiem (2004 rok). sprężyna w shadow jest o wiele mocniejsza, no i najważniejsze że nie lata góra/dół, tylko jest sztywna tak jak sram, albo nawet sztywniejsza.

ogulnie jestem bardzo zadowolony z tej "zmieniarki"
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

mialem przezutke - straszne to bylo po 1 dniu jazdy wymagala regulacji i wogole rozregulowywala sie strasznie szybko, strasznie kijowa jak dla mnie teraz mam srama i jest o 100 000 000 razy lepszy niz ten shit !! mialem to w komplecie z manetka shadow... lancuch tez mialem xt to sie zerwal 4 razy w ciagu tygodnia :/
CJ_Squall
Kontakt:

Post autor: CJ_Squall »

Jak dla mnie świetna "zmieniarka". Mam wersję GS i sprężynka daje radę, prowadzenie linki jest super, nie ma w ogóle oporów od pancerza i nie trzeba się od razu zaopatrzyć w ekstra pancerze, jest sztywna i nie uderza w tylny trójkąt. Nie jeździłem jeszcze na sramie, ale na razie to chyba najlepsze "szimano", które zmieniało biegi w moim rowerze.
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Dobry sprzet za male pieniadze... sramy sa dobre ale od modelu x9 za ktory musimy troche wiecej zaplacic. Mialem jedna xt shadow ale po sezonie ostrej jazdy miala juz luzy na boki i praca nie byla idealna wiec juz na haku wisi nowa... taka sama.
Polecam jednak rozwazne zakupy jednynie modelu RDM772 ze srednim wozkiem.
http://www.endura.pl
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Warto wiedziec jednak, że przerzutki shadow kiepsko sobie radzą z bardzo wąskimi kasetami - pokroju 11-21, na większych zębatkach z takiej kasety będzie kiepsko działac, więc jeżeli taką planujesz, to bierz to pod uwagę.
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

0gór pisze:lancuch tez mialem xt to sie zerwal
Dlatego też uważam że łańcuchy shimano są kiepskie, a do tego drogie. Jednak 4 razy (nowy) to chyba przesada. Poza tym jeśli łańcuch się zrywa to chyba znak że trzeba go wymieniać a nie narażać zdrowie.
uzurpator pisze:Warto wiedziec jednak, że przerzutki shadow kiepsko sobie radzą z bardzo wąskimi kasetami - pokroju 11-21, na większych zębatkach z takiej kasety będzie kiepsko działac, więc jeżeli taką planujesz, to bierz to pod uwagę.
A to dlaczego??
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
ODPOWIEDZ