Dwa Pytania odnośnie Serwisu Super T 02

lolek789
Kontakt:

Dwa Pytania odnośnie Serwisu Super T 02

Post autor: lolek789 »

Witam poszły uszczelki mam enduro i chcem kupic zamienniki olejowe a kurzowe zostawic...
moje pytanie ...warto to brać??
http://www.allegro.pl/item522311404_bom ... 30_mm.html

Pojezdze na tym marcoku max do wrzesnia tego roku...

I 2 pytanie;
przy wymianie musze miec tłumienie dokrecone na maxa??i twardość też??
pozdro
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Było ostatnio o tych zamiennikach. Poczytaj. http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... zamienniki
lolek789
Kontakt:

Dobra...skracanie spręzynek ma lipny skutek będzie usterka, bo wytrze anode...to wiem...
poszukam jeszce zamennikow po 2zł ale juz czytalem ze sie wymiary niezgadzja i 1mm chyba...a co z tym tlumieniem musi byc dokrecone jak tak to po co?
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

ustawienia tłumienia nie mają znaczenia przy wymianie uszczelek.

nie kupuj totalnego gówna za 2 zł. Poszukaj uszczelek ariete w odpowiednim rozmiarze (jest napisany na uszczelkach olejowych w amorze). Enduro wciska to gówno (zawsze lepsze niż zamienniki za 2zł) do swoich kompletów i ludzie są zadowoleni.

Miałem w monsterze uszczelki enduro. Nie byłem z tego zadowolony, ale przynajmniej zobaczyłem co do nich dają jako uszczelki olejowe. Ariete na scigacz.pl są po 22zł ze smarem, który kładzie się pod uszczelki, w enduro go nie ma.

Kup to i jakoś pośmigasz do końca sezonu, a jak chcesz zrobić dobrze, to kup oryginalne uszczelki.

EDIT: A jak koniecznie chcesz zamienniki, to nie kupuj gówna z allegro, które gość ma po 2 zł, tylko idź do sklepu z łożyskami i zimmeringami i powiedz, że chcesz przemysłowe zimmeringi dla ruchu posuwisto-zwrotnego. Zapłacisz 10zł za oba i będziesz hulał.
Kumpel tak zrobił damper w suzuki rm 250, kupił dwa zimmeringi do ruchu obrotowego (posuwisto-zw akurat nie było) za 6zł oba i motor przejeździł pół sezonu, a teraz stoi bo zima i dalej nie cieknie.
lolek789
Kontakt:

Te z allegro sa za 19 zł..natomiast mi chodzilo o zamiennki jakies za 2zł ze sklepu przemysloawego...a mozesz dac mi linka do tych ariate? z scigacz.pl?
lolek789
Kontakt:

Dobra znalazlem na scigacz.pl podsumowucjac te ariate dadza rade na niedlugi czas...natomist roznicy zadnej nie bedzie?? a te za 10zł to juz sobie odpuszce jak te ariate lepsze sa...tylko teraz jakiej firmy te z allegro sa?/
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

ariete są dodawane do uszczelek enduro jako uszczelki olejowe, więc wytrzymają tyle samo, co enduro. Jak masz jeszcze stare uszczelki z kompletu enduro, to może nawet znajdziesz na nich napis ariete ;]

Te z allegro najprawdopodobniej koleś bierze w hurtowni łożysk i uszczelniaczy, więc firmy Ci raczej nie podam :]
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

Sorki za offtopa ale podłączę się pod temat. lolek789 jak długo docierałeś uszczelki Enduro w tym amorku bo założyłem właśnie w piątek i mi troszkę muli amorek (też mam Super T 02). Nie jeździłem na nim jeszcze nigdzie dalej. Nie wiem czy to wina niedotartych uszczelek czy też smaru, którym były nasmarowane. Od razu mówię, że nie zakładałem sam tylko w MudSerwisie :)

Ewentualnie może wypowie się, ktoś kto użytkował takowe uszczelki :P
ODPOWIEDZ