G3R Konkurs FOTO 2008

yoonior
Kontakt:

G3R Konkurs FOTO 2008

Post autor: yoonior »

Wybieramy Foto Roku 2008
Zapraszamy - głosujcie na najlepsze zdjęcie z naszych galerii.

Obrazek

http://www.g3riders.com/foto2008.html

Witam wszystkich,
Dwanaście "zamrożonych" chwil minionego sezonu... począwszy od klimatycznego gorczańskiego zachódu słońca, poprzez rześki letni poranek u stóp Tatr, po "zastopklatkowane" momenty adrenalinowego delirium. Za każdym z tych zdjęć kryje się jakaś odrębna historia, emocje, wspólnym mianownikiem dla nich wszystkich jest krystalicznie czysta radocha z jazdy. Wskazać to jedno najlepsze zdjęcie będzie w tym roku trudno, ale tym ciekawsza czeka nas zabawa...

Dość ględzenia, Fotokonkurs G3R - edycja piąta - zapraszamy! W konkursie biorą udział fotografie z G3R oraz zaprzyjaźnionego serwisu Enduroriderz.

Głosujemy do 20 lutego 2009!

pozdr.
Junior/G3R
www.g3riders.com
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

czy oprocz wyłonienia najlepszej Waszej fotografi jest jakis plus dla glosujacych?
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

johny potrzebne Ci jakieś ? :) Zagłosuj, sprawisz komuś frajde.

Mój głos na numer 10 . Świetne zdjęcie
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

sa plusy :D 3 plusy i wpie***dol...hehe taki zarcik... ja zaglosowalem! yoonior 6 zdjecie gdzie jest zrobione ? pozdro

KRIS
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

jak dla mnie to te foty nie powalają ... ot takie jak pamiątka z wakacji.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

szału nie ma... no ale jak kto lubi
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Zbyt statyczne te foty, bez obrazy, ale u Gruchy widziałem o niebo lepsze.. No ale o gustach się nie dyskutuje ;)
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
yoonior
Kontakt:

Dzięki za głosy!

Cóż, żaden z nas nie jest profesjonalnym fotografem i nie mamy takich aspiracji. Nasz konkurs to coroczna zabawa, już od kilku lat. Najlepsze zdjęcia to dobre podsumowanie minionego sezonu i wejście w nowy.

Rozumiem, że brak tu spektakularnych akcji DH/FR, ale nasz skromny konkurs to wybór "Najlepszego Foto", a nie na zdjęcie jak największego dropa czy tricka. Staramy się, żeby zdjęcia były jak najlepsze od strony fotograficznej, nie rowerowej.

Rozumiem, że wam mogłyby się bardziej podobać np. takie fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ale nie weszły do finału :)

pozdrawiam,
Junior/G3R
www.g3riders.com
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

yoonior nie chodzi o tricki czy wielgachne dropy, o niebo lepsze są zdjęcia z ciekawym pomysłem ukazujące dynamikę, dla przykładu:
Obrazek
yoonior
Kontakt:

KaKTuSSS pisze:ciekawym pomysłem ukazujące dynamikę, dla przykładu
Akurat to zdjęcie poza 'akcją' nie ma w sobie nic ciekawego - wypalone niebo, źle ustawiony flash, bardzo kiepska kompozycja kadru :P
Junior/G3R
www.g3riders.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

yoonior nie mów mi ze te zdjecia które pokazales z fotograficznego pktu widzenia sa ciekawe. 3cie poza eloszka efektem jest tak zle wykadrowane jakto tylko mozliwe. do tego mozna było złapac to pozniej, a pierwsze ma uciete koło Nie chodzi o profesjonalna, a amatorska fotografie. Niektore z fot tam sa w miare ale ogólnie bez szału bo jak sie robi duzo fot to zdjecia na tym poziomie to nie jest jakies wielkie osiągniecie. No chyba, ze kazdy tam robi po 5 fot na sezon.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

yoonior podałem przykład amatorskiego foto robionego w akcji bez wielu przymiarek
Pucek_fr
Kontakt:

Post autor: Pucek_fr »

Chyba macie trochę zły punkt widzenia, nikt tu nie wybiera zdjecia do fotograficznego oskara, podczas jakiejs akcji najpierw liczy sie jazda nikt nie ustawia statywów, szuka najlepszego swiatła i kombiunuje jak tu zrobic dzieło sztuki na widok którego wszyscy zrobia och ach... Przede wszystkim liczy sie przyjemnosc z jazdy a foty sa tylko przy okazji, czasami wyjdzie z tego cos fajnego, ale dla mnie to swoista pamiatka, zaraz pewnie wypłynie pełno krytyki od samozwańczych mistrzów fotografii, mówcie co chcecie, ja wole jakies spontaniczne klimatyczne zdjecie z fajnej akcji w górach niz bezimienną sztuke dla samych walorów graficznych. Głosujcie :!: , ja juz mam swojego faworyta :D

ps. johny tak, jeden szczesliwy wybraniec dostanie żelasko :mrgreen: więc warto, moze ci sie poszczesci :P
http://pucofr.pinkbike.com/album/2012/
http://www.g3riders.com
http://www.facebook.com/pages/G3Riders/146101528738083
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Panowie, to ma być zabawa , nie chodzi o chwalenie się czy lans.
Rok 2008 był dla nas godną kontynuacją swojego poprzednika czyli ciągiem mniej lub bardziej poważnych kontuzji. Mniej wyjazdów, notoryczna absencja "pionu fotograficznego" zaowocowała takim, a nie innym poziomem zdjęć. Przyznam ,że nie jest on najwyższy, mieliśmy zdecydowanie lepsze lata.
Wybór zdjęć finałowych również mnie nie zachwycił , rzeczywiście większość z nich ma charakter "pocztówkowy". W moim rozumieniu odbiegają od tego co i jak jezdzimy, lub chcielibyśmy jezdzić. Finałowa dwunastka została wybrana w demokratycznym głosowaniu, póki co lepszego systemu nie znam. Fakt, że jak wspominałem wcześniej, nie było specjalnie z czego wybierać :| .
KaKTuSSS pisze:yoonior podałem przykład amatorskiego foto robionego w akcji bez wielu przymiarek
rzecz w tym , że w górach zazwyczaj nie ma szans przymierzyć się czy powtórzyc zdjęcie . Na trasie DH czy miejscówce z hopkami to żaden problem. Pomijam ,fakt, że fotografowanie po kilku godzinach zasuwania pod górę wygląda nieco inaczej(zarówno dla fotografa jak i fotografowanych) niż sesja w Myślenicach czy Wierchomli.
Spaced pisze:yoonior nie mów mi ze te zdjecia które pokazales z fotograficznego pktu widzenia sa ciekawe
- gwoli wyjasnienia: żadne z tych zdjęć nie było zrobione przez Juniora.

W związku z powyższym : Jeżeli kto ma ochotę niech zajrzy na naszą stronkę i zagłosuje. Nieważne czy zagłosuje na "najlepsze" czy "najmniej słabe" zdjęcie.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

ravfr komentowalem zdjecia tutaj na forum wrzucone. Tamte na stronie sa spoko choc jak na wybór najlepszych to pare srednich sie trafilo ale koment o patrzeniu na nie z fotograficznego pktu widzenia jest naciagane. Typ swój mam to oddam głos.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

ja z fotografią nic wspólnego nie mam, zdjęcia po prostu uważam za średnie, niemniej głos swój oddałem :)
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Ja osobiscie nie zobaczylem nic ciekawego :P.. Bardziej mi sie podobaja foty z kalendarza HCFR :P..

W tamtym roku byly fajniejsze ( http://www.g3riders.com/tapety_g3r.html )
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Panowie spokojnie, po kiego się spinac ??

Chłopaki z getta zamieścili info o konkursie ze swoich wypraw. Solidnie się starają przykładać do eskapad i jak na nich patrzę to zazdroszczę ze mają taką zajawę na eksplorację terenu na rowerach. Nie sądze aby mieli jakieś wybitne aspiracje do zdobycia nagrody za najlepsze foty na świecie - pokazali swoje wycieczki z sezonu i zrobili to na zajawce jaką mają od lat !! Po co się tak puszycie i kąsacie że to słabe a to kiepskie... ?? Jadą w góry,wspinają się pół dnia na szczyt po to aby cieszyć się wolnością w pieknej okolicy...a to że przy okazji mają aparat to pozwala im na zrobienie pamiątki. Są tam lepsze i gorsze foty ale wielu z Was posiada w swoich albumach na pinku wcale nie lepsze !!

Ten konkurs jest amatorski a oceniaćie go jak znawcy w temacie i pod kątem profesjonalizmu !!

pokory laski trochę bo smutno się to czyta :evil:

Ilu z Was robi takie tripy ?? ilu z Was ma w górach aparat i robi foty ?? ilu z Was robi to od lat na zajawce ??

Wicej luzzzzzu i wyrozumiałości.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Schodek luzik ... ale jak się czyta szumną nazwę "konkurs foto roku 2008" to człowiek ma jakieś tam oczekiwania. gdybym wiedział że to są foty z prywatnych amatorskich wypraw eksploracyjnych to inaczej bym na to patrzył.

a swoją drogą to też czasem urządzam sobie wyprawy eksploracyjne na rowerku xc ... tematem ostatniej (wczesna wiosna zeszłego roku) było pokonanie 20 kilometrowego odcinka terenów zalewowych rzeki warty po obu jej stronach możliwie najbliżej linii brzegowej. wierzcie mi że momentami zakrawało to o survival :P
ODPOWIEDZ