Dartmoor JELLY dobre czy nie?

elo111
Kontakt:

Dartmoor JELLY dobre czy nie?

Post autor: elo111 »

Co sadziccie o pedałach Dartmoor JELLY ? Chce se je kupic i niewiem jak sie sprawdzaja i czy dobrze trzymaja sie buty.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

elo111 z tego co mi wiadomo to te dartmoory sa to pedały plastikowe :lol: więc odradzam :)

Ile masz kasy ??
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

A one są już dostępne w sprzedaży, że można je "se" kupić? A to, że są z tworzywa, nie znaczy, że są słabe itp
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

GgG są słabe. pedały są podatne na uderzenia, często o coś haczysz albo rower przewraca się na bok. tworzywo jakiekolwiek lubi pękać.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Takie tworzywo gdy przebywa na dworze poniżej zera stopni to łatwo peka :wink:
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

A ktoś z was w ogóle jeździł na plastikach? No, trzymanie może fakt nie jest super szczególnie jak pedał mokry czy wilgotny ale na suchym trzymanie jest bdb do póki się "piny" nie zetrą. Znam ludzi co i już z rok na Odyssach śmigają i nadal się trzymają. A pedały o wadze 360 gram za 50zł? Przecież wśród małych kółek to bym kompletny hit.
Sezon na pewno na nich przejeździsz. A w sklepach mają być coś koło marca dopiero.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Ja bym się nie martwił zbytnio jednak, wbrew niektórym kolegom z forum .

Obecny postęp techniczny pozwala stworzyć solidne tworzywo, które nie poddaje się tak łatwo warunkom atmosferycznym, jak i uszkodzeniom mechanicznym . Owszem - plastikowa platforma ma minusy - piny będą się zdzierać nieziemsko szybko i obstawiam, że sezon - półtorej to pochodzi ... Inna strona medalu to cena zakupu ...40zł . Za 40zł na sezonowe pedałka, myślę, że można to przemyśleć - przecież platformy zmienia się często raz na 2-3 lata , więc te nawet jakby zmieniać co sezon, to się to może opłacić .. Inna też kwestia, że za to 120zł mamy wellgo mg1. Myślę, że wytrzymałościowo poliwęglan, będzie stał podobnie do magnezu - Przecież, to rozwiązanie jest już stosowane w rockringach i trzyma się całkiem zacnie .

Brałbym i może jak pokażą sie w hurtowni ( bo na te chwilę chyba ich brak, a były ), to sprowadzę na sklep kilka par na próbę ... To może być przebój sezonu ...

Swoją drogą, jestem ciekaw czy ktoś kiedyś wpadnie na stworzenie ultra lite stelaża alu z gwintami ( waga do 40g ) i zatopi to w tworzywie, a na końcu w gwinty wkręci piny - Uzyskalibyśmy genialny kompromis wagi, ceny i wytrzymałości .

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Co do samych Jelly to jak to Dartmoor ich pedały były już na rynku pod marką pramatką Wellgo http://www.danscomp.com/465111.php Więc mógłbyś poszukać o nich opinii jeśli ci bardzo zależy. Ale fakt, że Dartmoor lekkiego customa zrobił czyli lanserski przeźroczysty plastik i kolorki nowe.
sudi pisze:Swoją drogą, jestem ciekaw czy ktoś kiedyś wpadnie na stworzenie ultra lite stelaża alu z gwintami ( waga do 40g ) i zatopi to w tworzywie, a na końcu w gwinty wkręci piny - Uzyskalibyśmy genialny kompromis wagi, ceny i wytrzymałości .
To kiedyś już nastało ;D Dartmoor słyszałem, ze na ten rok miał je właśnie wprowadzić ale nie wiem dlaczego same zwykłe plastiki wziął. Może za rok będą spod Dartmoora dostępne. Model pramatka z Wellgo to B108R https://www.customriders.com/prodshow.a ... nt=0&sid=3 i biorąc obecny kurs funta to wychodzą po nie całe 90zł i myślę, że to nadal niezła konkurencja dla lekkich aluminiowych pedałów które nie rzadko kosztują powyżej 200zł.
ODPOWIEDZ