Witam wszystkich, mam problem ponieważ jak widać na zdjęciach wyjechał sie gwint w śrubie do korby fsa gap, pytałem w paru sklepach i nic to nie dało, wiecie skąd wziąść taką srubę ew. gdzie można by było taką dorobić. Ktos powiedział mi żeby poprostu zrobic w niej nowe "gniazdo" na imbus większego rozmiaru.. jak to jest możliwe, to gdzie mogę z takiej usługi skorzystać. Za wszystkie rady i pomoc z góry dziękuje Pozdro
ochhh jeszcze takiej dziwnej srunu mnie widziałem, napewno nie da sie powiekszyc gniazda na imbus ja mam pakiet fsa i tez jest taki gruby gwint ale mam wielkie gniazdo na imbus 8
no ale nie wiadomo czy tokarz będzie chętny poświęcić czas na takie drobne wykonanie 1 śruby jest im to nie opłacalne ... nigdy nie byłem u tokarza po takie sprawy ale nie wiem przejdę się
kroma a znasz jakiegoś dobrego tokarza w katowicach?
aha to miałes taką samą korbe i spasowała Ci ta śruba bo przed chwilą suwmiarką zmierzyłem gwint tej mojej śr. i ma 17,8 mm , prawie 18 mm a tam sa do wyboru 14 i 19 mm i nie wiem czy by spasowała... ale dzieki za link
co za głebiem trzeba być żeby tak śrube rozjechac...jak wół jest podany moment i do tego ta śruba nigdy nie powinna być mocno dokręcona bo ona tlyko dociska ramie żeby nie było luzu na boki, a całą korbe się skręca tymi w ramieniu i to one zapewniają sztywność://
Ja mam coś takiego Odezwij się na PW,jeśli Jesteś zainteresowany w lepszym stanie, imbus bez problemu wchodzi, a gwint jest idealny. Oddam za free,a jesteś z Kato, więc i podjechać odebrać możesz
proponuję nabić większego imbusa młotkiem:D ale najlepiej jakbyś użył do tego torxa,taka gwiazdka:D naprawiłem już tak kilka śrub i zawsze się udawało.pozdrawiam